Pressemeddelelse

6. februar 2018

Hvidovre Avis fremkommer i dag med nyheden om, at Hvidovre Fighters har ansøgt Hvidovre Kommune om et forskud på næste sæsons sponsorat i størrelsesorden 500.000 kr. Det er fuldstændig korrekt, at Fighters har anmodet kommunen om den mulighed, i samme ombæring finder vi det vigtigt at uddybe, hvorfor den ærgerlige situation er opstået, uden at frasige os det overordnede ansvar.

Hvidovre Fighters søgte i forsommeren 2017 om optagelse i Metal Ligaen til sæsonen 2017/2018. En lang proces, der kræver en stærk økonomisk ballast for i det hele taget at blive taget op til overvejelse hos Dansk Ishockey Union(DIU). Derfor var langt de fleste store sponsoraftaler også lukket før Fighters havde kendskab til såvel svaret på ansøgningen til optagelsen samt den kommende sæsons struktur i Metal Ligaen; en struktur, der endte med at forandre sig med en mærkbar meromkostning til følge:

”Når man søger oprykning til ligaen er det et krav at flere store sponsorer er færdigforhandlet meget tidligt på året. På tidspunktet for forhandlingerne med sponsorer kiggede vi ind i en sæson på 40 kampe i Metal Ligaen. Det blev ændret til 50 kampe, hvilket giver flere omkostninger til kampafvikling, en bredere trup for at kunne modstå skader, flere omkostninger til udstyr, flere busture til Jylland og flere bespisninger af både frivillige, spillere og sponsorer, da VIP-sponsorater omfatter spisearrangement til alle hjemmekampe. Det har afledt ekstra omkostninger på ikke under 500.000 kr. i indeværende sæson i forhold til de oprindelige antagelser, samtidigt med at vi reelt var afskåret fra at genåbne dialogerne med de store sponsorer. Med forsinkelsen fra sen godkendelse har vi måtte sande, at det ikke har været muligt at indhente de ekstra omkostninger i et opstarts-år, med alt hvad dertil hører,” forklarer bestyrelsesformand Claus K. Rasmussen.

Ligalicensen kom sent i hus, da mange formalia skulle på plads. Det efterlod et udfordrende spillermarked, da Fighters endeligt kunne gå i markedet efter spillere, hvor særligt de danske spillere, som et resultat af udbud og efterspørgsel, var i høj kurs. Derfor blev flere spillere handlet til en højere pris, end der i første omgang var budgetteret med. Hvidovre Fighters har ligeledes arbejdet intenst på at styrke samarbejdet med moderklubben, der er en vital drivkraft for hele projektet, et nødvendigt arbejde, der flyttede hænder fra salg af sponsorater til administrative opgaver og ligeledes nødvendiggjorde tilførslen af yderligere sportslige kompetencer i form af Olaf Eller.

Projektet Hvidovre Fighters har været en sportslig succes, holdet kan med syv kampe tilbage af grundspillet stadig indhente Herlev på 10.pladsen, der giver adgang til play-in. Men på trods af gode resultater på isen og et hold, der generelt har optrådt mere konkurrencedygtigt end de fleste eksperter spåede før sæsonstart, er enkelte forhold miskalkuleret efter tilbagekomsten til den bedste række.

”Folkene bag Fighters har arbejdet målrettet på at indhente efterslæbet på sponsorsiden, men er ikke til fulde lykkedes med det. Der er tilstødt flere nye sponsorer henover året, hvilket vi er glade for, men nogle af de vigtige støtter fra tidligere liga-deltagelse, har vi ikke fået ombord, så hurtigt som ventet. Arene fra fortiden har været sværere at udviske end antaget, og det har forlænget salgstiden. Den del har vi undervurderet, ligesom vi har undervurderet resurseforbruget til etablering af en eliteoverbygning og de bump på vejen, der er i en sådan proces” uddyber Claus K. Rasmussen.

Ansøgningen om forskud på 500.000 kr. skal derfor ses som resultatet af en række faktorer, der har været svære at se i spåkuglen, da Hvidovre Fighters indsendte budgettet til DIU tilbage i forsommeren 2017. Bestyrelsen i Hvidovre Fighters har drevet sæsonen efter bedste evne, med de fejltrin, som altid følger med i en ny proces. Fighters har trods adskillige tilbud fra agenter, undladt at styrke truppen med løntunge spillere i forsøget på at toppe holdet, både for at vise tillid og anerkende de flotte resultater gutterne har leveret på isen, hvor der er taget point fra flere hold, der umiddelbart burde være uoverkommelige opgaver, og selvfølgelig også for at holde en stram styring af økonomien, som nu skulle holde til 25 pct. flere kampe.

”Projektet og visionen er intakt. Vi er stolte af resultaterne på isen og ser frem til at tage hul på kommende sæsoner, hvor resurserne ikke i samme grad skal anvendes på opstarts- og etableringsudfordringer, og hvor de gode dialoger med yderligere sponsorer, såvel de tidligere støtter som helt nye sponsorer, kan modnes og komme helt i mål. Ligeledes har vi identificeret besparelser såfremt turneringsstrukturen ændres samt i vores egne rækker, hvor vi vil drage fordel af den længere startbane og tidligere tilgang til spillermarkedet, som vi ikke havde mulighed for i år.,“ afslutter Claus K. Rasmussen.

Nyt fra Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.