Søndagskamp i Odense

16. september 2017

Hvidovre Fighters sætter sig på bussen i morgen formiddag og rejser mod Odense, som er næste modstander i Metal Ligaen. De fynske værter har skiftet en hel del ud i truppen, ligesom der er kommet ny træner til. Fighters tørnede for en lille måneds tid siden sammen med Odense i en træningskamp, der sluttede med et nederlag på 3-1. Kampen var tæt det meste af vejen, og det bør et tændt og taktisk godt indstillet Fighters-mandskab kunne gentage, når pucken smides klokken 16.00 søndag eftermiddag.

Trods tidspunktet for kampen, håber vi på, at flere Hvidovre-tilhængere finder vej til Albani-byen og støtter holdet. Opbakningen fredag i Allan Villadsen Ishockey Arena var fortrinlig. Selv da måltavlens cifre pressede optimismen ud af de fleste, fortsatte I – Fighters-supporterne – ufortrødent jeres positive tilråb mod spillerne. Dét er uvurderligt, og vi får brug for det sæsonen igennem. Tak!

Fra spillerne lyder der tilsvarende anerkendelse for supporternes indsats; og de vil gøre deres ypperste for at betale tilbage for støtten med en sejr på Fyn.

Giv spillerne et positivt opråb med på vejen herunder.

Tekst: Jesper Kristoffersen

Nyt fra Facebook

Sonny Hertzberg til Aalborg

Hvidovre Fighters er nået til enighed med Aalborg Pirates om at sende Sonny Hertzberg mod nord. Den teoretiske chance for at nå en plads i slutspillet jagter Fighters stadig, men den meget spinkle sandsynlighed for at hente Herlev, vejede alligevel tungest i beslutningsprocessen.

Fra Hvidovre Fighters skal der lyde en varm tak til Sonny Hertzberg for den professionelle indstilling til både træning og i kamp. Vi ønsker ham alt mulig held og lykke i Aalborg.

Tekst: Jesper Kristoffersen
Foto: Martin Ladegaard
... Se mereSe mindre

Vis på Facebok
·Del

Fighters - Mighty Bulls i billeder

Labre knips fra Martin Ladegaard. Se hockey fra helt nye vinkler, og fra de mere traditionelle, begge dele holder højeste kvalitet.
... Se mereSe mindre

Vis på Facebok
·Del

Fighters havde tyrene på krogen

Hvidovre var tæt på point mod Rødovre, men måtte se et 3-2-nederlag i øjnene efter 60 minutters glimrende ishockey. Som de seneste indbyrdes opgør har vist, står lokalrivalerne godt til hinanden i denne sæson, det er tætte kampe, der afgøres på små marginaler. Denne eftermiddag var ingen undtagelse.

Hvidovre startede kampen bedst og satte Rødovre under pres i offensiv zone. Der blev arbejdet godt, sat taklinger og spillet så i det hele taget frigjort ud. Det var derfor helt fortjent, at Sebastian Svendsen sørgede for 1-0 til Fighters, efter fornemt forarbejde bag mål af Victor Cubars. Herefter åd Rødovre sig langsomt ind i opgøret, men der skulle en større defensiv blottelse til, før udligningen fandt ruten forbi Niklas Lundström i Hvidovre-kassen. Gæsterne nåede at vende billedet totalt, inden perioden ebbede ud, da Morten Andreasen fik trykket pucken ind under Niklas Lundström i powerplay. En ærgerlig og unødig udgang på en ellers fin 1. periode af Hvidovre.

2. periode dykkede en smule i intensitet, men der var stadig chancer i begge ender. Rødovre fik næsten to minutter i fem mod tre, men fremragende defensivt arbejde fra Fighters red stormen af. Når sådan en dobbeltstraf overstås uden mål imod, afføder det energi og Victor Cubars skruede også kort efter en Rødovre-spiller helt ned i isen, med sublime træk; den efterfølgende dunderafslutning på overliggeren, var millimeter fra et af sæsonens bedste mål i Allan Villadsen Ishockey Arena. I den modsatte ende testede Steffen Klarskov metallet hos Niklas Lundström, også uden udbytte, udover lidt afskallet maling.

Jublen fandt vej til hjemmepublikummet, der i øvrigt var mødt talstærkt op på denne iskolde søndag. Igen arbejdede Victor Cubars forbilledligt foran mål, hvor Christian Vaagensø til sidst fik pucken kæmpet over stregen. Et kriger-mål, der gav blod på tanden hos Fighters, som virkede mere ’på’ end gæsterne i 3. periodes begyndelse. Sekunder efter scoringen kom eftermiddagens mest dramatiske højdepunkt; Victor Björkung førte pucken frem i banen, hvor Jacob Sebastian Bojesen Böhl leverede en klar tackling til hovedet. Svenskeren gik i gulvet og dommerne takserede handlingen til to minutters udvisning. I forhold til den linje, der er lagt for dagen i løbet af sæsonen, var en badebillet og efterfølgende fem minutters powerplay til Hvidovre ret åbenlys. Sådan gik det ikke. I stedet fik Hvidovre kort efter to udvisninger med sekunders mellemrum, den ene var i orden, mens den anden var i kategorien ’tynd’ eller ’forkert’. Uanset hvad, scorede Rødovre i overtalsspillet og lukkede dermed en tæt forestilling til 3-2, en forestilling, der havde fortjent at blive afgjort i fem mod fem. Det var ikke en ond affære, men en intens og flot hockeyfight, med for mange udvisninger i forhold til det nødvendige.

Fra Hvidovre Fighters ønsker vi Rødovre tak for kampen og held og lykke i slutspillet. Fighters’ egen vej i forhold til en plads i play-in ser meget vanskelig ud, men selv de største pessimister er før blevet modbevist, så den chance jagter holdet videre. Næste opgave er tirsdag den 20. februar, hvor turen går til Aalborg.

Tekst: Jesper Kristoffersen
Foto: Martin Ladegaard

Billede: Sebastian Svendsen sender gummiskiven ind bag William Rørth i Rødovre-målet til Fighters-føring på 1-0.
... Se mereSe mindre

Vis på Facebok
·Del

Grundspillets sidste lokalbrag

Søndag klokken 15.00 spiller Hvidovre Fighters grundspillets sidste lokalderby mod ærkerivalen fra Rødovre Mighty Bulls. Holdene har sæsonen igennem givet hinanden fremragende modstand, begge hold har to sejre i de indbyrdes opgør, så det står helt lige før femte møde i Allan Villadsen Ishockey Arena.

Hvidovre kæmper med alle midler for en plads i play-in, og en sejr er så godt som påkrævet, hvis håbet endnu skal leve. På den modsatte side af kommunegrænsen, slås Rødovre for en placering i top seks, der giver direkte adgang til slutspillet. En plads de kan miste til Rungsted, hvis Fighters vinder søndagens kamp.

Begge hold har altså alle tænkelige grunde til at give alt, og vi håber, I vil være med til at skabe energien på lægterne. Duk op med hele nabolaget, så vi kan skabe den kulisse, lokalopgøret fortjener.

Vi glæder os til at se en masse Hvidovre-hjerter vise flaget i Allan Villadsen Ishockey Arena, ligesom vi glæder os til at se et fyldt gæsteafsnit med udeholdets trofaste fans.

Vi ses søndag klokken 15.00 i Allan Villadsen Ishockey Arena!

Tekst: Jesper Kristoffersen
... Se mereSe mindre

Vis på Facebok
·Del

Snævert nederlag til Gentofte

Hvidovre Fighters leverede en stor arbejdsindsats, men lykkedes ikke med at slå hul på Gentoftes defensive mur, der stod stærkt denne aften i Allan Villadsen Ishockey Arena. Kampen blev en sædvanlig rodet og urytmisk forestilling, som de indbyrdes opgør mod sidste sæsons sølvvindere har haft for vane at udtrykke sig. Set over hele kampen, var udeholdet en smule skarpere og sejren til Gentofte på 2-1 illustrerede fint forestillingen, der bød på få store tilbud og dueller i massevis.

1. periode var jævnbyrdig i indledningen, hvor begge hold stod godt defensivt. Det var tydeligt, at begge hold vidste, det næppe blev en kamp med mange mål, derfor var defensive blottelser vigtige at undgå. En noget tynd udvisning til Fighters’ Magnus Povlsen skaffede gæsterne kampens første reelle overtag, uden det blev til scoringer i overtalsspillet, men Gentofte fastholdt også efter udvisningen momentum og scorede i den gode periode til 1-0. Luis Blak Olsen styrede tæt under mål en afslutning fra Ville Järveläinen i kassen. Føringen holdt til uret løb tør for tid.

Kampens midterste passage fortsatte med et roderi, hvor Gentofte fra start bed sig godt fast i Hvidovres zone. Spillet var ikke prangende, der var mange afbrydelser, meget fysik, generelt en type kamp, Gentofte evner og ynder at spille til perfektion. På en tur bag om Niklas Lundström i Fighters-kassen, fik Joonas Riekkinen drejet pucken i mål til 0-2, et på tidspunktet fortjent mål, gæsterne var toneangivende og spillede med en anelse mere intensitet i skøjterne. Herefter fandt Hvidovre bedre takter, der blev skøjtet hårdere, og det tvang et på nogle positioner tungt udehold til at tage udvisninger. Og det gav bonus. Fra blå linje hakkede Sonny Hertzberg pucken i kassen til 1-2. Hvidovre var tilbage i kampen. Inden målet fra Hertzberg, havde Magnus Povlsen sendt gummiskiven på overliggeren.

I 3. periode forsøgte Hvidovre at skabe et pres på Gentofte, men desværre fandt powerplay-spillet ikke melodien, en kombination af forkerte beslutninger og en bundsolid organisation hos gæsterne, afvæbnede stort set problemfrit de to overtalschancer i 3. periode, som Fighters fik for at komme tilbage i opgøret. David Sätmarks afslutning på Teemu Säppänens skinne kort før tid i fem mod fem, var største mulighed, der igen bidrog til historien om et kynisk, simpelt og dygtigt Gentofte-mandskab, der formår at lukke af, når det påkræves.

Hvidovre spillede på mange måder en god kamp. Holdet forsøgte at finde en vej til scoringer, men var ikke skarpe foran Teemu Säppänen. Overtalsspillet haltede i kvalitet og det var og er altid en væsentlig faktor, når en defensivt dygtig modstander skal besejres. Omvendt var Hvidovres eget spil i undertal glimrende og afviste udeholdets finske fantomkæde, når de spillede overtal. Der er stadig energi, power og positive tendenser at spore på et Fighters-hold, der vokser fra kamp til kamp. Næste opgave er fredag klokken 19.00 i Esbjerg, mens næste hjemmekamp er søndag klokken 15.00 i Allan Villadsen Ishockey Arena, hvor naboerne fra Rødovre kommer på besøg.

Tekst: Jesper Kristoffersen
Foto: Martin Ladegaard
... Se mereSe mindre

Vis på Facebok
·Del

Pressemeddelelse

Hvidovre Avis fremkommer i dag med nyheden om, at Hvidovre Fighters har ansøgt Hvidovre Kommune om et forskud på næste sæsons sponsorat i størrelsesorden 500.000 kr. Det er fuldstændig korrekt, at Fighters har anmodet kommunen om den mulighed, i samme ombæring finder vi det vigtigt at uddybe, hvorfor den ærgerlige situation er opstået, uden at frasige os det overordnede ansvar.

Hvidovre Fighters søgte i forsommeren 2017 om optagelse i Metal Ligaen til sæsonen 2017/2018. En lang proces, der kræver en stærk økonomisk ballast for i det hele taget at blive taget op til overvejelse hos Dansk Ishockey Union(DIU). Derfor var langt de fleste store sponsoraftaler også lukket før Fighters havde kendskab til såvel svaret på ansøgningen til optagelsen samt den kommende sæsons struktur i Metal Ligaen; en struktur, der endte med at forandre sig med en mærkbar meromkostning til følge:

”Når man søger oprykning til ligaen er det et krav at flere store sponsorer er færdigforhandlet meget tidligt på året. På tidspunktet for forhandlingerne med sponsorer kiggede vi ind i en sæson på 40 kampe i Metal Ligaen. Det blev ændret til 50 kampe, hvilket giver flere omkostninger til kampafvikling, en bredere trup for at kunne modstå skader, flere omkostninger til udstyr, flere busture til Jylland og flere bespisninger af både frivillige, spillere og sponsorer, da VIP-sponsorater omfatter spisearrangement til alle hjemmekampe. Det har afledt ekstra omkostninger på ikke under 500.000 kr. i indeværende sæson i forhold til de oprindelige antagelser, samtidigt med at vi reelt var afskåret fra at genåbne dialogerne med de store sponsorer. Med forsinkelsen fra sen godkendelse har vi måtte sande, at det ikke har været muligt at indhente de ekstra omkostninger i et opstarts-år, med alt hvad dertil hører,” forklarer bestyrelsesformand Claus K. Rasmussen.

Ligalicensen kom sent i hus, da mange formalia skulle på plads. Det efterlod et udfordrende spillermarked, da Fighters endeligt kunne gå i markedet efter spillere, hvor særligt de danske spillere, som et resultat af udbud og efterspørgsel, var i høj kurs. Derfor blev flere spillere handlet til en højere pris, end der i første omgang var budgetteret med. Hvidovre Fighters har ligeledes arbejdet intenst på at styrke samarbejdet med moderklubben, der er en vital drivkraft for hele projektet, et nødvendigt arbejde, der flyttede hænder fra salg af sponsorater til administrative opgaver og ligeledes nødvendiggjorde tilførslen af yderligere sportslige kompetencer i form af Olaf Eller.

Projektet Hvidovre Fighters har været en sportslig succes, holdet kan med syv kampe tilbage af grundspillet stadig indhente Herlev på 10.pladsen, der giver adgang til play-in. Men på trods af gode resultater på isen og et hold, der generelt har optrådt mere konkurrencedygtigt end de fleste eksperter spåede før sæsonstart, er enkelte forhold miskalkuleret efter tilbagekomsten til den bedste række.

”Folkene bag Fighters har arbejdet målrettet på at indhente efterslæbet på sponsorsiden, men er ikke til fulde lykkedes med det. Der er tilstødt flere nye sponsorer henover året, hvilket vi er glade for, men nogle af de vigtige støtter fra tidligere liga-deltagelse, har vi ikke fået ombord, så hurtigt som ventet. Arene fra fortiden har været sværere at udviske end antaget, og det har forlænget salgstiden. Den del har vi undervurderet, ligesom vi har undervurderet resurseforbruget til etablering af en eliteoverbygning og de bump på vejen, der er i en sådan proces” uddyber Claus K. Rasmussen.

Ansøgningen om forskud på 500.000 kr. skal derfor ses som resultatet af en række faktorer, der har været svære at se i spåkuglen, da Hvidovre Fighters indsendte budgettet til DIU tilbage i forsommeren 2017. Bestyrelsen i Hvidovre Fighters har drevet sæsonen efter bedste evne, med de fejltrin, som altid følger med i en ny proces. Fighters har trods adskillige tilbud fra agenter, undladt at styrke truppen med løntunge spillere i forsøget på at toppe holdet, både for at vise tillid og anerkende de flotte resultater gutterne har leveret på isen, hvor der er taget point fra flere hold, der umiddelbart burde være uoverkommelige opgaver, og selvfølgelig også for at holde en stram styring af økonomien, som nu skulle holde til 25 pct. flere kampe.

”Projektet og visionen er intakt. Vi er stolte af resultaterne på isen og ser frem til at tage hul på kommende sæsoner, hvor resurserne ikke i samme grad skal anvendes på opstarts- og etableringsudfordringer, og hvor de gode dialoger med yderligere sponsorer, såvel de tidligere støtter som helt nye sponsorer, kan modnes og komme helt i mål. Ligeledes har vi identificeret besparelser såfremt turneringsstrukturen ændres samt i vores egne rækker, hvor vi vil drage fordel af den længere startbane og tidligere tilgang til spillermarkedet, som vi ikke havde mulighed for i år.,“ afslutter Claus K. Rasmussen.
... Se mereSe mindre

Vis på Facebok
·Del

Hvidovre Fighters - Herning Blue Fox i billeder

Martin Ladegaard har skudt med skarpt i Allan Villadsen Ishockey Arena. En kamp, der havde det hele, med undtagelse af tre point til Fighters; der havde været en retfærdig belønning ovenpå en af sæsonens bedste præstationer.

Tak til Martin Ladegaard for de eminente billeder.
... Se mereSe mindre

Hvidovre taber 2-4 til gæsterne. Fighters - Herning © Foto: Martin Ladegaard

Vis på Facebok
·Del