Hvidovre Fighters 7 - 3 Gladsaxe Bears

6. marts 2016 - 15:00 her: Allan Villadsen Ishockey Arena

AR-150819361Hvidovre Fighters gjorde her til eftermiddag, hvad de skulle. Bjørnene fra Gladsaxe blev sendt i hi, efter en langt mere målrig affære, end hvad vi hidtil har set mellem de to mandskaber. Om det var de trætte ben, der efterlod mere plads på isen, større skarphed foran kassen, eller blot en mellemting finder vi aldrig ud af, men højintenst og underholdende var det.

Tilskuerne, der i øvrigt var mødt talstærkt frem, så hele seks mål i første periode, hvor Hvidovre lagde for med tre træffere, så man nærmest lænede sig længere tilbage i sædet, end plastikken kunne holde til. Spillerne lænede sig desværre også længere tilbage, end smart var. Gladsaxe lykkedes først med at reducere en gang, dernæst en gang mere, før de var uhyggelig tæt på at udligne 3-0-føringen. Fighters fik heldigt og dygtigt sendt den sorte skive i netmaskerne til 4-2, så pausen kunne afholdes med et positivt afsæt, mens Gladsaxe fik den kolde spand vand at føle, ovenpå et ellers stærkt comeback.

Men det var langt fra ovre. Gæsterne, der gennem hele serien skal roses for stort mod, stærk karakterstyrke og et gedigent koncept, var på jagt efter flere mål. Og de skulle få betalt for deres arbejde. Andreas Christensen fik spillet en anelse for kreativt i overtal, så Rasmus Damgaard fik udfordringer med en boogie-woogie-dansende puck. Gæsternes raket Cam Spiro var hurtigt over tilbuddet, snød Peter Becher i en mand til mand-duel og sørgede dermed for 4-3. Men som tilfældet var det i første periode, fik Hvidovre også denne gang kastet en sjaskvåd klud i ansigtet på Gladsaxe. Rasmus Hansen vendte sin direkte oppasser af ved den ene bande, og fandt med stort overblik Thor Andersen foran kassen, der ikke svigtede. Dermed 5-3 til Fighters med mindre end et minut tilbage af perioden. Det var afgørelsen!

At det var et slutspil fik publikum for alvor at se i 3.periode. Gladsaxe var tydeligt frustreret over kampudviklingen, og diverse små bataljer samlet sammen over tre kampe, skulle betales mens tid var. Jonas Breki Magnusson var den store synder, der åbenlyst havde sin egen agenda, som umiddelbart gik ud på at få has på Rasmus Hansen. Forståeligt nok, da selvsamme Hansen var helt ustyrlig denne eftermiddag med seks point. Måderne det kan gøres på er dog mange, her valgte islændingen den mere primitive af slagsen, og i stedet for at få Rasmus Hansens opmærksomhed, fik han dommerens. Farvel og tak lidt før alle andre. Hvidovre lukkede stille og roligt perioden ned, uden yderligere skærmydsler, mod et generelt meget fair og hårdtarbejdende udehold. Udover Rasmus Hansen, var der mængder af lyspunkter i aftenens kamp, hvor Andreas Silfverberg endelig fik åbnet sin slutspilskonto, Thor Andersen så uhyre skarp ud offensivt, og Andreas Christensen og Martin Svensson leverede noget af det knaldhårde arbejde, der vinder kampe i et slutspil, men ikke er selvlysende på kamprapporten.

Cheftræner Jesper Andersen havde da også denne kommentar: ”Vi kommer flyvende fra start, men falder så i niveau. Vi havde nok en fornemmelse af, at Gladsaxe ikke kunne hænge med os, men de skal have stor kredit for deres indstilling i disse møder. Det er et svært hold at spille mod og serien har været benhård. Vi har stadig ting at arbejde med, og det har vi nu en uges tid til. Her skal vi forsøge at fastholde en høj intensitet, så vi er parate til de semifinaler, vi alle glæder os helt vildt til.”

Her på siden melder vi ud, så snart vi kender modstander og eksakt tid og dato for semifinalerne, så I kan sætte krydset i kalenderen.

Tekst: Jesper Kristoffersen