Gladsaxe Bears 1 - 3 Hvidovre Fighters

AR-151019787
1. marts 2016 - 20:15 her: Gladsaxe Isstadion

Servegennembrud i Gladsaxe

Den første dag i marts var dagen, hvor frugterne af et langt forarbejde skulle høstes. Endelig var det tid til slutspilshockey, som de fleste fans og i hvert fald spillere og trænere med rette anser for sæsonens højdepunkt. Hvidovre var kørt den korte tur af E47-motorvejen til Gladsaxe, hvor hjemmeholdets iskolde Fort Knox skulle indtages. Med kun tre ud af ni mulige point til Hvidovre i sæsonens indbyrdes kampe mod Gladsaxe, var det ikke en enkel opgave.

Kampen blev en stram taktisk affære, med den nerve og intensitet, som alle slutspilskampe skal indeholde. De første tyve minutter gjorde det tydeligt for en hver, at første mål i dag var af mere væsentlig betydning, end for bare en uges tid siden. Hver eneste centimeter på den 61 meter lange og 30 meter brede isflade, blev forsvaret med alle tænkelige midler. Længe var der stillingskrig, og selvom Hvidovre havde de bedste tilbud, bl.a. et powerplay, tilspillede begge hold sig chancen for at bringe sig i front. Thor Andersen var manden, der brød måltavlens tavshed, da han var hurtigst over en Janus Andersen-tværpasning foran mål. 1-0 til Hvidovre; stillingen stod sig perioden ud.

Vi skulle hen til slutningen af 2.periode, før kampen reelt fandt noget, der mindede om sin afgørelse. Inden da havde Gladsaxe haft muligheder for at udligne, som Hvidovre havde haft for at udbygge føringen. Største tilbud var en tre mod én-situation til Hvidovre, som ikke blev forvaltet helt efter bogen. Afslutningen strejfede sidenettet. Tiden strøg af klokken, og langt de fleste fremmødte tilskuere skulede til det varme cafeteria, da Rasmus Damgaard hamrede en puck i nettet fra blå linje. Gæsternes publikummer kunne ånde lettet op og få lidt ro på nerverne, der bestemt blev udfordret. Særligt når Cam Spiro satte farten op og drog på et af sine mange ensomme togter. Næsten som et veltimet indtag af en stesolid virkede derfor målet til 3-0, der faldt momentet efter 2-0-scoringen. Her snorksov hjemmeholdet for en kort stund og efterlod alt for meget plads til to gange Andreas – hhv. Silfverberg og Christensen, så sidstnævnte kunne spille Christian Vaagensø helt fri foran en sagesløs Kim Petersen i værtenes bur. Pulsen blev kælent beroliget, også godt hjulpet på vej af bokspersonalets playliste, der umiddelbart har sendt flere midaldrende mænd og kvinder et smut tilbage til teenageårenes privatfester.

Ikke overraskende kom Gladsaxe hårdt ud til de sidste tyve minutter. En nødvendighed. De fik også chancerne for at score, helt ligesom Hvidovre fik mulighederne for at lukke halballet med 4-0-scoringen. Den udeblev dog til fordel for spændingen. For da Cam Spiro ikke længere kunne holdes i tilstrækkelig kort snor og scorede til 1-3, indfandt krampagtigheden sig. Jesper Andersen så sig nødsaget til at tage en time-out for lige at få sine spillere tilbage på sporet, og samtidig rokke lidt ved Gladsaxes rytmeboks. Operationen lykkedes, og først da Gladsaxe med et par minutter tilbage på uret hev Kim Petersen ud af målet for at satse med en ekstra markspiller, blev det for alvor ubehageligt foran Peter Bechers mål. Men den stærke keeper var ikke sådan at overliste. Han var cool og sikker i alle indgreb fra første til sidste minut. En bejler til kampens mest værdifulde spiller. Hvidovre holdt stand og står således med gode kort på hånden, før weekendens dobbeltopgør i Allan Villadsen Ishockey Arena, men uden at have afgjort noget som helst.

Jesper Andersen havde selv følgende korte kommentar efter opgøret: ”Vi præsterer en god defensiv ishockey i dag. Det var nødvendigt. Ind i mellem har vi tendens til at tage nogle beslutninger, der omfatter en større risiko, end de umiddelbart gavner. Det skal vi rydde ud i. Vi fik samtidig set flere af vores unge spillere under et større pres, end de er vant til, her var naturligt nok lidt nerver ind i mellem, men erfaringen får de kun af at spille situationerne. Jeg er alt i alt rigtig godt tilfreds.”

Næste kamp mod Gladsaxe er allerede lørdag den 5.marts. Der er kampstart klokken 19.00 og det hele foregår i Allan Villadsen Ishockey Arena. Kom og vær en del af en intens og vital forestilling.

Tekst: Jesper Kristoffersen