Gladsaxe 0 - 5 Hvidovre Fighters

AR-150829434
23. februar 2016 - 18:00 her: Gladsaxe Skøjtehal

I den iskolde Gladsaxe Skøjtehal skulle Hvidovre her til aften forsøge at snuppe sæsonens første point mod de rødblusede bjørne. Gladsaxe var før aftenens opgør det eneste hold, Fighters ikke havde slået i sæsonens løb, en statistik, som ikke bekom spillerne vel. Men lad det være sagt med det samme; 1.periode bød ikke på en opvisning fortrinlig ishockey. I stedet blev det en rodet affære, hvor begge hold ledte efter deres koncept, og kun enkeltmandspræstationer i få tilfælde skabte muligheder. Og på netop sådan en driblede Anders Bach sig på elegant vis forbi et par Gladsaxe-spillere, før han tørt og kynisk passerede Daniel Vang Eberhardt i gæsternes mål. 1-0 til Hvidovre efter kampens første tyve minutter lunede de kolde tæer en smule. Men så var der heller ikke meget mere at snakke om.

Med alt åbent, og de kvalitetsmæssigt svage tyve minutter fra 1.periode frisk i erindringen, var det ikke forventninger om et festfyrværkeri, der stod skrevet på notesblokken før 2.periodes start. Begyndelsen var som sådan også magelig. Først da Janus Andersen ovenpå en kortere konvertering mellem aftenens dommer Bo Andersen og dennes kompagnoner på linjerne, fik 2-0-målet godkendt, gik det stærkt. Hvidovre gik fra 1-0 til 5-0 på lidt under seks minutter. Kampen var lukket og slukket. Det kan med rette hævdes, at den allerede blev det ved 3-0-scoringen; herefter lod Gladsaxe-holdet til at stoppe med at skøjte og fastholde markeringer. Hvidovre var først på alt, og ikke mindst knivskarpe foran mål. I den modsatte ende tog Peter Becher et straffeslag i fin stil. Værterne bød ikke ind med meget i kampens midterste fase.

Ikke overraskende blev 3.periode også kampens sidste. Tiden blev klogeligt spillet af klokken. Hvidovre skulle ikke nå noget. Gladsaxe kunne ikke. Først til allersidst, da der blev sløset en anelse i de bagerste geledder fik hjemmeholdet tilspillet sig nogle store tilbud, men igen var Peter Becher på plads, så han fortjent kunne fejre et shut-out.

Med 5-0-sejren over Gladsaxe, kan der stå finale om grundspilssejren malet på væggen, når Amager Jets lægger vejen forbi Hvidovre Fighters og Allan Villadsen Ishockey Arena på fredag klokken 20.00. Det kræver i første omgang, at Herning ikke tager mindst to point, når de i morgen møder Vojens. Sker det, vil det kun være muligt for Amager at tage førstepladsen, og så må vi selvfølgelig forhindre dem i det. Uanset hvad, en fremragende aften i Gladsaxe, hvor høj moral og kampgejst viste, hvor meget holdet kan flytte sig, selv når spillet ikke fra start flyder som ønsket. Igen en stærk målmandspræstation, understregende, at Fighters med Peter Becher og Magnus Bo Hansen har en bundsolid duo mellem stængerne. Og så var der fem forskellige målscorere, absolut heller ikke tosset.

Vi ses til det store brag på fredag!

Tekst: Jesper Kristoffersen