Herlev Eagles 4 - 3 Hvidovre Fighters

8. september 2017 - 20:00 her: DFDS Seaways Arena

Lad os starte med det vigtigste; Hvidovre Fighters ønsker rigtig god bedring til Sebastian Svendsen, der desværre måtte fragtes til hospitalet, efter en voldsom tackling tidligt i kampen. Vi håber selvfølgelig, at Sebastian er tilbage på isen inden længe, men lige nu overskygger den almene tilstand de sportslige forhåbninger. Når vi har status på Sebastian Svendsen, vender vi tilbage med en særskilt nyhed.

Kampen i Herlev blev åbnet som lyn og torden af gæstende Fighters. Christian Vaagensø og Rasmus Hansen bragte Hvidovre foran med 2-0 i 1.periode, før Brett Thompson reducerede til 1-2 for hjemmeholdet få minutter før pausen. Herlev-målet var ærgerligt set med de rød-hvide briller – det gav Herlev unødvendig tro på et comeback, da spillerne gik til første officielle pause under Ørneborgens betontribune.

Som orkanen Irma kom Herlev blæsende ud til 2.periode. Hvidovre var på hælene, og før Fighters havde set sig om, stod der 3-2 til de sortblusede. Godt halvvejs i opgøret løjede vinden af. Herlev gik ned i tempo. Hvidovre fandt noget tone frem, men uden at få orkestreret den helt perfekte melodi, derfor forblev stillingen også fortjent 3-2, da spillerne skøjtede i omklædningen for anden gang.

Fighters fortsatte de forbedrede takter fra slutningen af midterperioden og befandt sig i den styrende rolle i 3.periode. Herlev lænede sig tilbage i banen med etmålsføringen, og det kastede nogle sporadiske muligheder af sig til Hvidovre-drengene, der dog manglede både marginaler og den perfekte afslutning for at lykkes helt. I stedet gik det som det ofte gør. Herlev opsnappede en løs puck i Hvidovre-zonen; koldt og kynisk. 4-2. Det stank af en afgørelse.

Med lidt over tre minutter tilbage af kampen tog Peter Enehag en timeout. Et smart valg. Herfra var Herlev stort set ikke i offensiv zone. Værternes defensiv vaklede voldsomt, og endnu mere efter Tobias Dyk styrede et skud fra Victor Björkung i mål til 4-3. Dæmonerne fra en lang sæson med mange nederlag krøb langs panelerne i DFDS Seaways Arena. De sidste to minutter trykkede Fighters alvorligt på for en udligning. Herlev tabte samtlige dueller og måtte se pucken danse rundt foran Evan Mosher i målet. Ind kom den desværre ikke, og dermed vandt Herlev 4-3 i holdenes sæsonåbner i Metal Ligaen.

Sejren til Herlev skal der ikke pilles ved. Den var fortjent nok. Herlev slog til i de afgørende momenter og Hvidovre blev straffet for et par store personlige fejl og for lange perioder, hvor spillet ikke ramte det niveau, holdet evner. Med det sagt, afspejler resultatet også en kamp, som blev afgjort af små marginaler. Fighters kunne sagtens have taget point med sig uden at blive sigtet for tyveri. Der var spandevis af opløftende momenter. Flere spillere trådte deres Metal Liga-skøjter for første gang, andre for første gang efter års pause. Optimismen skal overskygge ærgrelsen, når spillere og trænere drikker lørdagens morgenkaffe, for der var samlet set langt mere positivt end negativt denne efterårsaften i Herlev.

Herlev Eagles – Hvidovre Fighters 4-3 (1-2, 2-0, 1-1)

06:26 0-1 Christian Vaagensø (Victor Björkung) PP

17:05 0-2 Rasmus Hansen (Daniel Madsen)

17:32 1-2 Brett Thompson (Frederik Høeg)

21:01 2-2 Mike Daugulis (Benjamin Mauritzen, Mathias Thinnesen)

25:16 3-2 Frederik Bjerrum

51:31 4-2 Mathias Thinnesen (Mike Daugulis, Thomas Søndergaard)

56:53 4-3 Tobias Dyk (Victor Björkung, Adam Carnestad)