Hvidovre Fighters 1 - 4 Aalborg Pirates

9. januar 2018 - 19:30 her: Allan Villadsen Ishockey Arena

Cifrene 1-4 afspejler i ringe grad forskellen mellem Hvidovre og Aalborgs niveau tirsdag aften i Allan Villadsen Ishockey Arena. To vaskeægte kludemål gav nordjyderne en tidlig føring, som i perioder blev forsvaret fint, men Aalborg solede sig også i den tur, der ofte følger med at være tophold. Hvidovre havde to skud på stængerne, en puck i mål, der ikke blev set af dommerne, samt flere store chancer, hvor skarpheden manglede eller pucken sprang den gale vej.

Begge hold kom godt ud til opgøret, der var fart over feltet og lystig angrebshockey. Julian Jakobsen var første mand på måltavlen, da han som en tyv på rov fik listet en puck over stregen i ordets bedste forstand. Efter en tidlig kavalkade af udvisninger gjorde Mikkel Højbjerg det til 0-2, et ellers uskarpt overtalsspil og en ligeså uskarp pasning, kastede mål af sig; først træf pucken en Fighters-mave, derefter lidt tilfældig ’dans’ fra det sorte gummi, inden skiven gik langsomt i mål.

Iskoldt vand i ansigtet på et stærkt skøjtende og hårdtarbejdende hjemmehold. Fighters gav ikke op, kæmpede videre og viste tænder. Perioden bød på en hammer af et skud på overliggeren fra Victor Björkung, mens Aalborg en enkelt gang testede stolpen.

Hvidovre dominerede langt størstedelen af anden periode, hvor der adskillige gange blev etableret længere tryk i offensiv zone. Aalborg var stressede og gav flere fine muligheder væk, som desværre for Fighters aldrig blev vekslet til fuld valuta. Klicheen om at kende sin besøgelsestid, fandt vej til blokken, for det var en periode, hvor Fighters kunne og burde have scoret mindst et par mål. Og en enkelt gang havde Hvidovre pucken i rusen. Midt i et kaos af spillere tæt under mål, hørtes det lille ’klonk’, da pucken slog ind i metallet i bunden af Aalborg-målet, før den gled tilbage i spil. Dommeren så det ikke, flere spillere så det tilsyneladende heller ikke, men det gjorde en håndfuld med perfekt udsyn fra loungen lige over målet. 1-2 havde gjort en verden til forskel. Et riv på stolpen fra Daniel Nielsen kunne med få centimeters hjælp også have kastet reduceringen af sig. 

Tredje periode var stadig med Hvidovre i teten, bedst spillende og hårdest skøjtende, men på dagen manglede den afgørende kvalitet foran kassen. Aalborg gjorde præcis, hvad der skulle til og spillede en god udekamp, uden på nogen måde at ligne et hold, der for få dage siden maste Herning 8-2 i egen hule.

Afslutningsvis satsede Fighters med en ekstra markspiller, men blev straffet hurtigt, 0-3. Kort efter scorede Tobias Dyk til 1-3, men nok en gang blev det tomme mål i Hvidovres ende udsat for et mål, så slutcifrene lød på 1-4. Topholdets kynisme straffede Hvidovre, for det var en utrolig tæt kamp, hvor et tidligere reduceringsmål, lignede et, der havde skabt panderynker hos et udehold uden gaspedalen i bund samtlige 60 minutter. Nu gælder det lokaldramaet på fredag klokken 20.00 i Herlev, her er der lagt op til en gyser et hvilket som helst forlag ville kaste sig over med fråde om munden.

Der skal i dag rettes en særlig tak til bokspersonalet, som var yderst udfordret af et strømsvigt i hallen, der gjorde tredje periode til et analogt projekt. Med haluret ude af drift, blev stressniveauet i en meget uvant og usædvanlig situation fornemt håndteret.

 Tekst: Jesper Kristoffersen