Hvidovre Fighters 1 - 2 Aalborg Pirates

3. november 2017 - 20:00 her: Allan Villadsen Ishockey Arena

 

Hvidovre Fighters var mindre end tre minutter fra at tage point fra ligaens bedst spillende hold Aalborg Pirates. Hvis nogen så en Concorde lande i Københavns Lufthavn, ankom den givetvis med aftenens udehold, for busbene var svære at få øje på. Aalborg lagde for land i et hysterisk tempo, men oplevede som tiden gik, at Fighters åd sig ind i opgøret. Da det hele skulle afgøres i 3. periode, var gæsterne dygtigst og vandt med 2-1. Kampen havde alt, med undtagelse af en Hvidovre-sejr, set fra de fleste tilskueres perspektiv.

De nordjyske gæster råder utvivlsom over et af ligaens bedste mandskaber. Fighters fik heller ikke uventet lov at kæmpe for føden i kampens indledning, hvor Aalborg trykkede hårdt på. Gæsterne kom med stor fart i skøjterne og selvtillid i pasningerne. Kombinationen af de to ting, kastede en del afslutninger af sig, uden Niklas Lundström var i vanskeligheder i Fighters-buret. Godt halvvejs i perioden, tildeltes Daniel Madsen en hooking-udvisning af den slags, der ikke altid dømmes. Ankommende fra bag Daniel Madsen kommer linjedommeren og lægger en arm om Hvidovre-spilleren, der har retning mod udvisningsboksen, en arm Daniel Madsen stille puffer væk – en dyr handling. Hoveddommer Maria Raabye Füchsel takserer puffet som et skub og tildeler Daniel Madsen matchstraf. Det betød syv minutters overtal til Aalborg, som da også udnyttede fordelen ved at bringe sig i front, da Kiril Kabanov fandt et hul mellem skinnerne på Niklas Lundström.

Det blev facit på en 1. periode, hvor Aalborg var bedst.

Hvidovre kom klart bedst ud til 2. periode, og var dominerende i størstedelen af de midterste tyve minutter. Chancerne var ikke enorme, hverken i den ene eller anden ende, men Aalborg blev presset over hele isen og Tadeas Galansky blev sat på prøver, mens Niklas Lundström primært var tilskuer til begivenhederne i gæsternes zone.

I 3. perioden skete der for alvor noget igen. Fighters fortsatte deres optimistiske spil, og aftenens bedst disponerede angreb gav mål. Rasmus Hansen og Victor Cubars spillede Victor Björkung fuldstændig fri midt for mål og der svigtede den stærke svensker ikke. Et projektil i hjørnet sørgede for en fortjent udligning til 1-1. Herfra var der chancer i begge ender. Aalborg hamrede en puck på stolpen, før Nicki Kisum listede en puck centimeter forbi en sagesløs Galansky. Som en ond, ond drøm, fik Fighters smidt den kolde spand vand i hovedet. Olivier Hinse var på pletten, da en svag afslutning via en Fighters-spiller landede på bladet af canadieren, der ikke tøvede med at sætte sejrsmålet ind bag Niklas Lundström ganske kort før tid. Et svidende nederlag til Fighters, der igen leverede en gedigen indsats. Særligt de sidste to perioder var jævnbyrdige og stank af point til hjemmeholdet. Spillerne har igen massevis af positive elementer at føje til notesbogen, selvom en dårlig kamp med point helt afgjort ville have bragt flere smil frem på læberne.

På søndag er der endnu en ny chance for flere smil og at øge forspringet til Herlev på 11. pladsen, når holdet drager til Hørsholm for at møde Rungsted klokken 14.00. Vi håber, at mange Hvidovre-fans vil tage turen og bakke drengene op. De fortjener det!