Hvidovre Fighters 1 - 4 Esbjerg Energy

19. november 2017 - 19:00 her: Allan Villadsen Ishockey Arena

Hvidovre Fighters formåede ikke at hente endnu en sejr over mesterholdet fra Esbjerg. Gæsterne fra Vestjylland traskede fra Allan Villadsen Ishockey Arena med en 4-1-sejr og alle tre point, uden på nogen måde at imponere. Værterne var bedst i størstedelen af kampen, men fik ikke scoret på mindst en håndfuld meget store chancer. Derudover var der yderligere malurt i bægeret, da Niklas Lundström måtte udgå groggy. Han blev taklet hårdt med et knæ i hovedet fra Colin Vock, der forunderligt nok slap med to minutter i boksen.

Revanchelysten kunne tildeles anes hos Esbjerg, der startede kampen fint i Hvidovre. Der blev lagt et pres på værterne, som også udmøntede sig i føringsmålet til 1-0. Generelt var indledningen præget af et tændt Esbjerg-hold, der skabte de fleste muligheder, men dampen fortog sig i takt med tiden og Hvidovre kom bedre med. Udeholdet kunne tage etmålsføringen med sig til pause, og det var fortjent.

De sidste 40 minutter af kampen blev et paradoks. Fighters var bedre i samtlige spillets facetter, hvis man da lige ser bort fra evnen til at score. Og den er vigtig. Momentvis blev Esbjerg spillet ud af isen og havde ualmindelig svært ved at følge med på skøjterne. Hvidovre var hurtigere, mere kreative og vandt stort set alle nærkampe. Alligevel var marginalerne på mestrenes side, da en klokkeklar Esbjerg-udvisning blev overset, før det sekunder senere stod 0-2. Værre blev det, da Anders Krogsgaard scorede til 0-3 for gæsterne. Endnu værre udviklede det sig, da Colin Vock kørte knæet direkte i hovedet på Hvidovre-keeper Niklas Lundström, der havde blokeret pucken. Svenskeren måtte udgå med mistanke om en hjernerystelse, mens Colin Vock fik to minutter for….. interference.

Magnus Bo Hansen kom på kassen og han gjorde det glimrende resten af kampen. Han kunne fra sit mål se Daniel Madsen reducere til 1-3 med halvanden minut tilbage af 2.periode. En scoring, der satte yderligere fart i jernet på Fighters, som testede Mathias Seldrup i Esbjerg-kassen fra alle vinkler; men enten hoppede returpucken i den gale retning eller også skød Fighters forbi målet.  

3.periode blev et langt pres på Esbjerg. Mestrene skøjtede slet ikke og indenfor de første 10 minutter kunne Hvidovre have vendt kampen på hovedet, hvis effektiviteten havde været i top. Fighters-spillerne dansede sig igennem udeholdets betontunge defensiv, der periodevis så fuldstændig ugidelig ud. Skarpheden lå bare begravet et sted, som det aldrig lykkedes at finde frem til, og mål er i sidste ende dét, der afgør kampe. Her var Esbjerg bedst. Da Adam Carnestad fik to minutters afkøling for en tripping – der i øvrigt var helt korrekt – lukkede Esbjerg opgøret med målet til 1-4. I de afsluttende minutter mistede Fighters troen og kampen ebbede ud.

Et opgør, der på perfekt manér illustrerede, hvor lidt man til tider kan bruge en skudstatistik til, når spilovertag vurderes. Udeholdet havde 30 skud mod Hvidovres 19, men de fleste helt store chancer, dem havde Hvidovre. Den største energi og vilje, den udstrålede værterne. Desværre blev opgøret en dyr fornøjelse med Niklas Lundström på skadeslisten. Fighters måtte desuden undvære Marcus Nilsson og Victor Björkung med sygdom. Positivt var det, at holdet viste fantastisk moral nok en gang.

Tekst: Jesper Kristoffersen