Hvidovre Fighters 1 - 4 Esbjerg Energy

5. januar 2018 - 20:00 her: Allan Villadsen Ishockey Arena

En stærk indsats i Gentofte for få dage siden, gav Fighters forhåbninger om point mod mesterholdet fra Esbjerg. Gæsterne ankom med fråden klistret til mundvigen efter et stort nederlag til lokalrivalerne fra Herning tirsdag aften, og den sult efter revanche blev fandt Fighters ikke kuren mod. Vestjyderne vandt med sikre 4-1 i Allan Villadsen Ishockey Arena, i en kamp, de næsten punkterede indenfor de første otte minutter.

Alexis Loiseaus noget heldige mål til 1-0 for Esbjerg, satte sammen med et par hurtige Hvidovre-udvisninger, fuld gas på udeholdets turbiner. Carson McMillan og Niklas Andersen øgede føringen med to kvikke scoringer i powerplay, så uret stod på bare 7.41, da de røde neontal viste 0-3. En forfærdelig start for Hvidovre, der af samme grund havde ualmindeligt svært ved at finde fodfæste i en for Fighters stresset første periode. Et skud på stolpen bag Mathias Seldrup i Esbjerg-målet ved 0-1, kunne have forandret det billede, men vestjyderne var bedst og klart skarpest i de indledende 20 minutter.

Vi lader de sidste 40 minutter smelte sammen. Hvidovre fandt en helt anden fart, aggressivitet og pågåenhed frem og pludselig blev også Esbjerg presset ud i fejl, der kastede flere meget fine chancer til Fighters af sig. I anden periode var Fighters isens bedste hold, selvom det også var tydeligt, at Esbjerg bevidst spillede mere afventende for at stikke af sted på de kontrachancer, der naturligt opstod. En af disse gav mål, da Carson McMillan prikkede fjerde puck i rusen for gæsterne lidt over halvvejs i opgøret. Det føltes som en tidlig afgørelse på fredagsforestillingen, men ikke desto mindre, viste Fighters god moral, og særligt kæden med Victor Cubars, Sebastian Svendsen og Nicki Kisum fik ad flere omgange kreeret gode offensive aktioner, desværre uden et ultimativt slutprodukt – mål.

Men målet kom i et powerplay kort før tid. Den spilstærke back Erik Lundblad og altid hårdtarbejdende Rasmus Simonsen fik flot Oliver Persson sat op, og for anden kamp i træk klappede den unge svensker pucken i netmaskerne. Kampens resultat blev ved de 1-4, selvom der var bud efter yderligere en reducering i opgørets sidste minutter.

De sidste 40 minutter skal tages med i bagagen til Rødovre søndag eftermiddag i Arenaen. Hvidovre har leveret flotte kampe mod Rødovre i sæsonens løb, og selvom hjemmeholdet bliver naturlige favoritter, er intet umuligt, når disciplinen er god og skøjterne arbejder hårdt. Mød op og støt drengene i Rødovre på søndag klokken 14.00.

Næste hjemmekamp er tirsdag den 9. januar klokken 19.30 i Allan Villadsen Ishockey Arena.

Tekst: Jesper Kristoffersen

Foto: Martin Ladegaard