Hvidovre Fighters 0 - 1 Gentofte Stars

3. december 2017 - 16:00 her: Allan Villadsen Ishockey Arena

Hvidovre Fighters rejste sig ovenpå tirsdagens afklapsning mod Herning, men måtte alligevel se sig besejret af Gentofte. Udeholdet sendte aftenens eneste mål i kassen og vandt dermed 1-0. Opgøret var tæt fra start til slut og kunne sagtens have kastet point af sig til et godt kæmpende Fighters-mandskab, der desværre ikke slog til på de få store tilbud.

Hos Fighters var der masser at revanchere ovenpå en trist affære mod Herning. Oliver Persson var tilbage på holdet efter et kort fravær, ellers lignede truppen sig selv fra tirsdag. Det lyste fra start ud af spillerne, at noget skulle bevises. En glimrende første periode blev dog afsluttet med en våd klud i ansigtet, da Marko Virtala fandt et lille hul mellem skinnerne på en stærkt spillende Magnus Bo Hansen i Hvidovre-målet og scorede til 1-0 for gæsterne. En puck, Hvidovre-keeperen helt sikkert gerne ville have lukket af for.

Jævnbyrdigheden fortsatte i starten af anden periode, inden Hvidovre for alvor tog over. Men det kneb med at blive helt farlige, for hvis noget hold i Metal Ligaen mestrer spillet uden puck, er det Gentofte. Ved et par tilfælde, brændte det alligevel alvorligt på foran Teemu Säppänen. Først hamrede Victor Björkung et skud på stolperne; venstre stolpe, højre stolpe, ud. Tættere på kommer man ikke. Kort efter måtte to Gentofte-spillere til afkøling med et minuts mellemrum, og i spillet fem mod tre havde Daniel Madsen udligningen på staven. Nicki Kisum afleverede på tværs af målfeltet og Daniel Madsen trykkede til, men en fantastisk sideforflytning af den finske sprællemand Säppänen, afværgede det mål, de 400 tilskuere regnede med at se.

Tredje periode blev en nordisk ørkenvandring. Gentofte gav intet væk i defensiven og skabte kun sporadiske chancer fremad, et par rigtig store blev fint afværget af Magnus Bo Hansen eller blokeret af opofrende Fighters-folk. I den modsatte ende var det meget sparsomt med muligheder, og Karsten Arvidsen har sikkert fået minderne vækket fra sidste sæsons sølvdrejebog, hvor en betonstærk organisation kvalte selv de mest kreative hold. Det var tæt på, at de sidste 20 minutter mindede om en italiensk fodboldkamp fra Serie B, hvor begge hold havde resultatet, de kom efter. Men det havde Hvidovre ikke, og de fik det heller ikke. Kampen ebbede ud og Gentofte tog hjem med en professionel, solid indsats i bagagen og de tre vigtige point.

Der var ikke en finger at sætte på spillernes præstation denne eftermiddag. Gentofte vandt en kamp, der kunne være tippet begge veje, men når man scorer nul mål, så giver regnestykket sig selv. Defensiven var fremragende, offensiven havde de få tilbud, der kan forventes mod et kynisk nordsjællandsk hold, og her kendte Hvidovre ikke sin besøgelsestid. Bortset fra den evige utilfredshed med at tabe, var oplevelsen i Allan Villadsen Ishockey Arena positiv og giver et fint afsæt til næste opgave, som er på tirsdag, hvor Fighters tager til Esbjerg.

Tekst: Jesper Kristoffersen