Hvidovre Fighters 2 - 4 Gentofte Stars

22. september 2017 - 20:00 her: Allan Villadsen Ishockey Arena

Nogen smuk forestilling blev det aldrig i Allan Villadsen Ishockey Arena, da Gentofte fortjent sejrede med 4-2. Gæsterne fik kampen derhen, hvor de helst ville have den; fysisk og urytmisk fra første til sidste sekund, og det formåede Hvidovre-holdet ikke at håndtere.

Opgøret startede hektisk med en game misconduct til Hvidovres David Sätmark. De to hoveddommere så ikke forseelsen, men efter kort konference med linjedommerne, var den varme bruser i værternes omklædning tidligt i brug. Det gav anledning til en præsentation af Gentoftes varemærke – overtalsspillet. Der faldt da også et mål, det kom dog før Gentofte blev en mand mere. Et højt skud, leveret mens trafikken foran kassen var massivt, sejlede ind bag en sagesløs Niklas Lundström. Perioden var leveringsdygtig i en alenlang fejl og mangelliste, men da Emil Edelskov sendte en puck på kassen fra blå linje og Rasmus Hansen fik styret gummiet en smule, stod det 1-1. En uskøn forestilling var udlignet.

Nicki Kisum startede 2.periode med at score et glimrende mål til 2-1 for værterne. Kampen funklende på ingen måde om kap med stjernerne, men Fighters fandt en vej, trods spillet ikke ramte et niveau, der var ønsket. Det skulle forandre sig. Gentofte vendte kampen på et minut, da de fra 34. til det 35. minut scorede to gange. Effektivt og ikke ufortjent.

Gentofte erobrede herredømmet over kampen de resterende minutter af 2.periode, og kunne godt have scoret yderligere. Udeholdets spil var bestemt ikke nomineret til en Oscar for finesse og kreativitet, men Gentofte-holdet skal roses for at vide præcis, hvad de er gode til og udføre det konsekvent.

Det blev starten på 3.periode et bevis på. En opspilsfejl fra Victor Björkung sad på staven af Marko Virtala, og den erfarne finne tordnede pucken utageligt ind bag Niklas Lundström. Det punkterede i nogen grad opgøret. Hvidovre kæmpede som besatte for at finde fart og få et overtag, men defensiven hos Gentofte havde fået syet lapperne sammen siden tirsdag, hvor målene haglede ind. Et afrettet skud på overliggeren var det tætteste, Fighters kom på en reducering. Afslutningsvis satsede Peter Enehag med en ekstra markspiller, og selvom presset tog til, forblev udeholdets mål godt beskyttet. Dermed vandt Gentofte sæsonens første møde med 4-2. En sejr Jens Werner næppe ville give tre point, men stilen vurderes ikke i ishockey, og Fighters havde med glæde snuppet pointene, selvom spillet på dagen aldrig fandt det ønskede niveau.

På søndag gælder det Rungsted på egen is. Spillerne viste stor vilje og arbejdede hårdt her til aften, det samme skal der til søndag. Forhåbentlig kommer der en anelse mere fart i skøjterne og ikke mindst et bedre pasningsspil. Marginalerne er små i Metal Ligaen og Fighters skal levere deres bedste hver gang, hvis der skal point på kontoen, men selv med et nederlag til Gentofte, levede kampen i tæt på 60 minutter; pointene er med andre ord ikke langt væk.

Lørdag formiddag kan du klokken 12.10 høre Sebastian Svendsens reaktion på aftenens kamp, hvis du tuner ind på Hvidovre Nærradio – FM 95,2.

Tekst: Jesper Kristoffersen