Klasseforskel i anden akt

Klasseforskel i anden akt

af

Andendagsgildet i semifinaleserien mellem Hvidovre Fighters og Gladsaxe Bears, blev et opgør Hvidovre dominerede fra start til slut. Gæsterne fik aldrig fart under skøjterne, og virkede generelt mere mærkede af fredagens tætte affære. Intet kunne derfor indvendes mod hjemmeholdets stensikre sejr på 6-1.

Kampen startede som en reprise af fredagsforestillingen, med et hurtigt føringsmål til Hvidovre sat ind af Fighters-kaptajnen Rasmus Hansen. En bitter pille at sluge for Gladsaxe, der allerede kort inde i opgøret så fysisk trængte ud. Bedre blev det bestemt ikke for gæsterne, da deres kaptajn og galionsfigur, Michael Sauffaus, måtte udgå af opgøret, efter at have hamret pucken på benet. En gedigen streg i regningen for Gladsaxe, som forhåbentlig får kreatøren klar til tirsdagens tredje duel.

Med Hvidovre-briller udviklede kampen sig endnu bedre efter lidt mere end 17 minutters spil. Et hårdt skud fra Carsten Winther strøg under armen på Martin Jørgensen i bjørne-buret, og listede sig præcis over stregen. Den erfarne keeper var tydeligt frustreret; det skud skulle han have haft.

Tyve minutters magtdemonstration

Med 40 minutter tilbage, var intet afgjort, trods en komfortabel føring til Fighters. Gladsaxe viste fredag aften, at de var i stand til at skabe chancer og true offensivt, så de mindste koncentrationssvigt kunne blive kostbare. Dem var der ingen af i 2.periode.

Hvidovre moste Gladsaxe i alle spillets facetter, skabte fine chancer og eneste anke var, at det blot blev til et enkelt mål. Rasmus Hansen kort inde i perioden var på pletten igen, og tæt under mål knoklede pucken over stregen. Absolut ikke stilrent, men yderst effektivt. Og vigtigt. 3-0 til Fighters, som med målet samtidig så ud til at kortslutte gæsternes system totalt. Gladsaxe-motoren syntes dårligt at køre i tomgang. Den var gået i stå. Bedst manifisteret ved et powerplay til gæsterne, som Hvidovre dominerede i næste samtlige to minutter.

Et kort håb

Med 2.periodes overlegne spil, var det forventet, at Hvidovre med masser af kræfter i behold, kunne lukke ballet hurtigt med en scoring i kampens – formodede – sidste 20 minutter. Men en fejl i forsvarszonen hos Fighters leverede lige præcis den godbid Gladsaxe ventede på. Joshua Rye Petersen stod fri i en gunstig position og reducerede til 3-1. Målet skaffede Gladsaxe fem minutter, hvor de ved et par tilfælde tilspillede sig chancer, der med mere skarphed havde hilst på netmaskerne bag Frederik Jakobsen. Sådan gik det ikke. I stedet slukkede Dennis Christjansen for udeholdets håbefulde drømme med sin scoring til 4-1.

Bears var tømt for energi og tro. Helt logisk evnede de ikke at svare igen; Fighters var ganske enkelt for stærke, og havde været det aftenen igennem. Publikum fik sågar to lynmål at gå hjem på, da først Zammy Pipo og dernæst Dennis Christjansen hver især indenfor ni sekunder scorede et mål. Kampens slutresultat var i hus, 6-1 til Fighters, og det var ikke et mål for lidt.

På tirsdag går det, hvis isen vil det, løs igen, når Gladsaxe Isstadion huser seriens tredje kamp. Her har Gladsaxe uden tvivl samlet de sidste kræfter, når de skal vinde, hvis sæsonen skal forlænges. Hvidovre har opskriften på sejr. Masser af skøjteløb og tempo i 60 minutter. Dét har Gladsaxe åbenlyst svært ved at matche. Serien skal lukkes, men det kræver hårdt arbejde og respekt for en dygtig modstander.

Tekst: Jesper Kristoffersen

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com

  Cart