Hvidovre Fighters 1 - 2(OT) Herlev Eagles

13. oktober 2017 - 19:30 her: Allan Villadsen Ishockey Arena

Fighters smed sejren til sidst

Foran 1-0 og med blot 2.07 minutter tilbage på uret, formøblede Hvidovre Fighters sæsonens første hjemmesejr mod Herlev Ealges. Gæsterne fik udlignet, da defensiven stod skidt og efterlod Niklas Lundström ude af stand til at holde nullet. I overtiden var Hvidovre toneangivende, med flest chancer til en afgørelse, men ingen af de to hold kunne bryde dødvandet, og så afgjorde Brett Thompson opgøret i straffeslag. Herlev vandt 2-1 og snuppede således to point, mens Fighters måtte nøjes med et enkelt.

Kampen var præcis som en bundkamp oftest er; mere nervøs end godt spillet. Fighters kom ud til opgøret som det klart mest offensive hold af de to, og efter små ti minutter sendte Tobias Dyk da også pucken i kassen i powerplay. Den føring blev overordnet godt beskyttet, men var ekstremt tæt på at blive udlignet af Brett Thompson, der rev gummiskiven på overliggeren, da en stor personlig fejl, gav ham en friløber.

Gæsterne var bedst i 2.periode, hvor de fra start trykkede Hvidovre i bund. Det blev til et hav af skud på Niklas Lundström, der nok en gang stod fremragende i Fighters-målet og til frustration for Herlev, ikke lod sig overliste. I den modsatte ende havde Fighters nogle muligheder, men det var gæsternes periode, og det var også gæsterne, der havde noget at jagte.

Jagten fortsatte ind i 3.periode, der var betydeligt mere jævnbyrdig målt på puckbesiddelse og chancer. Hvidovre havde godt styr på Herlev, og chancen for at lukke opgøret med en 2-0-scoring var der af flere omgange, men også Evan Mosher i udeholdets mål efterlod et stabilt indtryk. Ikke overraskende, trak Hvidovre sig længere tilbage på isen som sandet susede mod timeglassets bund. Frygten for at smide føringen vandt over modet til at holde fast i konceptet. Herlev lukrerede på taktisk slaphed og fik udlignet som beskrevet tidligere. Niklas Lundström diskede endda op med en fantomredning sekunder før tid, her var Herlev millimeter fra alle tre point. Det havde været en mental rystelse, der kunne måles på richterskalaen.

Nederlaget efter straffeslag var unødvendigt. Hvidovre Fighters var bedst, men glemte måske netop at fastholde troen på egne kvaliteter i løbet af kampen, som nerverne indtræf. Herlev blev inviteret til for meget puckbesiddelse, en udvikling, der blev kostbar. Der skal simpelthen være tre point på hjemmebane, når Fighters har et udgangspunkt, som de havde fredag aften.

Næste opgave er på tirsdag, hvor turen går til Vojens, her venter SønderjyskE klokken 19.00.

Tekst: Jesper Kristoffersen