Hvidovre Fighters 2 - 10 Herning Blue Fox

28. november 2017 - 19:30 her: Allan Villadsen Ishockey Arena

Vi kan gøre det langt…. så bliver det rigtig langt. Eller vi kan gøre det kort, og skåne os selv for detaljerne om et 40 minutter langt is-mareridt. Valget falder på en mellemting. Hvidovre Fighters gik til første periodepause med 1-1, efter en forholdsvis jævnbyrdig affære. Men de afsluttende to perioder blev hæslige set fra hjemmeholdets briller. Herning maltrakterede Fighters med 10-2 og slog en tyk streg under deres nuværende position som landets bedste ishockeyhold.

Daniel Madsen bragte Hvidovre i front med 1-0 og skabte troen på en overraskelse i Allan Villadsen Ishockey Arena. 1.periode var tæt og intens. To hold, der ville spille hockey var mødt op tirsdag aften; Fighters matchede Hernings energi og selvom gæsterne fik udlignet til 1-1 i powerplay mod slutningen af perioden, kunne værterne skøjte til pause med oprejst pande.

Herfra gik det desværre bare en vej for Fighters. En elendig start på 2.periode, hvor to hurtige foræringer sendte Herning i spidsen med 3-1, banede vejen for det mareridt; og det var først lige begyndt. Gæsterne var fuldstændig dominerende og gjorde præcis, hvad der passede dem på isen, hvor Hvidovre-holdet var statister i en hockeyopvisning. Herning var foran 6-1, da måltavlen endelig – fristes man til at sige – lod sirenen give spillerne en pause fra scenen. Ikke meget fungerede for hjemmeholdet, der kæmpede, men bortset fra det, var svære at rose for spillemæssigt positive elementer.

De sidste tyve minutter blev endnu en midtjysk byge af angreb. Okay, Hvidovre havde lidt flere forsøg mod slutningen, hvor Herning momentvis slap gaspedalen, men Magnus Bo Hansen i Fighters-målet blev sønderskudt og udskiftet, da Herning for niende gang havde sendt gummiskiven ind bag den vikarierende keeper. Hvidovre-målmanden, der stod en glimrende 1. periode, havde svære betingelser på en aften, hvor udeholdets tilbud foran målet blev så store, at kun ekstraordinære redninger kunne forhindre sportens fulde valuta. Ind i stedet kom 17-årige Jacob Bjartmarsson, den unge svensker leverede fint i de lidt over 16 minutter, han fik i kassen. Kort før tid måtte han dog kapitulere, da Herning fandt plads til et sidste søm i kisten. Slutresultatet lød på 2-10.

Arbejdsindsatsen var i store perioder acceptabel for Hvidovre, men fejlmarginen og evnen til at tage de rigtige beslutninger, den var under lavmålet. Alt for ofte blev svære løsninger valgt frem for de simple, og det var som om, alt det gode fra 1.periode blev vekslet til det stikmodsatte i resten af kampen. Herning gjorde lige præcis det, de er bedst til. De ventede på deres chance og åd Hvidovre som råt kød, når en fejl opstod. Respekt for gæsternes kynisme og i det hele taget viljen til at blive ved også efter kampen reelt var afgjort. Hvidovre tabte til et klassehold, men nederlaget blev alt for stort, fordi spillerne glemte ydmygheden for det enkle spil. Det går bare ikke mod en imponerende stærk modstander.

Tekst: Jesper Kristoffersen