Udlignet i indædt fight

Udlignet i indædt fight

af

Første periode startede som et mareridt. Et deja-vu. Hvidovre kom i powerplay efter mindre end 10 sekunders spil, men den notoriske fordel blev nok en gang forvaltet overilet. Jutland Vikings fik en friløber og et via den føringsmålet. 0-1. Gæsternes fjerde scoring i undertal i den unge kvartfinaleserie. Det var da også med en usædvanlig skæv mundvig, at kampens næste Fighters-overtal blev betragtet. Kunne det ske igen? Heldigvis ikke. Hvidovre maste på, og et hammer af et slagskud fra Dennis Christjansen rev i målnettets tætte masker. Fortjent udligning. Perioden fortsatte med Fighters som de aktive, offensive aktører. Tættest på var et skud fra blå linje, hvor stolpen stod i vejen, så selv hørehæmmede ikke var i tvivl om kontakten mellem puck og målramme. En vanvittig intens åbning på slutspillets første tyve minutter i Allan Villadsen Ishockey Arena endte i en pointdeling gæsterne kunne være bedst tilfredse med.

Fart i skøjterne

Fighters tordnede fra starten af 2.periode videre i jagten på en ny føring. Det var envejstrafik fra første til sidste minut, men facit var alligevel 2-2, da spillerne strøg i kabinen før mindst tyve minutters ekstra gys. Carsten Winther bragte fortjent værterne på 2-1 efter godt forarbejde af Zammy Pipo og Rasmus Hansen, hvorefter adskillige muligheder blev misbrugt i minutterne efter. Kampen kunne reelt være lukket i midterperioden, hvis man da ikke led af god hukommelse og erindrede den 4-1-føring Jutland Vikings hentede i Allan Villadsen Ishockey Arena tidligere på sæsonen. Og som det så ofte går, når chancerne ikke blive udnyttet, scorede midtjyderne i powerplay til 2-2. Ufortjent efter spil og chancer. Men slutspillet handler også om kynisme. Jutland fik serveret en stor mulighed for at bringe sig i front, da backspillet blev en anelse for kreativt bag mål; heldigvis for Fighters var Magnus Bo Hansen vågen og snuppede afslutningen fra tæt hold. En periode, hvor der stod Hvidovre på kampen med fed skrift, men stillingen lod sig nøje med at vise i fuldstændig identisk typografi.

Flossede nerver ingen adgang

En lynscoring og kampens anden fra Dennis Christjansen, gav Fighters en ønskestart på 3.periode. Og det blev bedre endnu. Et dobbelt overtal i næsten to minutter gav bonus, da Marcus Nilsson kvitterede fra centralt hold. Nerverne fik tiltrængt hvile, men kun for en stund. Med otte minutter og halvtreds sekunder tilbage på uret, reducerede Jutland Vikings til 3-4. Det var lige over et minut tidligere, end da de tilbage den 7.januar leverede sæsonens comeback med fire kasser på syv og et halvt minut, og vendte 4-1 til 4-5. Så var nervesystemet pludselig akut aktiveret. Der blev arbejdet, kæmpet og fightet for hver eneste puck. Hvidovre holdt hovedet koldt, selvom den sidste håndfuld minutter fik pulsen til at slå gnister. I sidste sekund smed Rasmus Hansen gummiskiven ind til 5-3, der blev kampens endelige cifre. En fuldt fortjent sejr.

Tempoet vandt

Kampen var tæt fra start til slut, med Hvidovre som det toneangivende hold. Tempoet fra værterne var kolossalt og større end set på noget tidspunkt i sæsonens løb. Kynismen udeblev et par gange og det kostede prompte mod et ekstremt effektivt udehold. Hvis Fighters leverer samme intensitet, samme fokus, tilsat en ekstra portion skarphed foran målene, er vinderchancerne i morgen aften virkelig gode. Men Jutland Vikings lever op til deres navn. De er krigere, der kommer for at erobre, og ofrer sig til pladsen på skafottet er deres. Skal Hvidovre ende som udfordrerens bøddel, kræver det viljen, lysten og modet til at levere som på denne aften.

Vi ses i morgen klokken 17.00 i Allan Villadsen Ishockey Arena.

Tekst: Jesper Kristoffersen

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com

  Cart