Hvidovre Fighters 6 - 1 Jutland Vikings

4. marts 2017 - 17:00 her: Allan Villadsen Ishockey Arena
Foto: Martin Ladegaard

Foto: Martin Ladegaard

Mange timers hvile findes ikke under et slutspil. Hvidovre Fighters og Jutland Vikings stod lørdag eftermiddag klar til at tage endnu en tørn i kvartfinaleserien, hvor gevinsten var en matchbold til det kommende møde i Østjylland.

Ét hold med tempo i stængerne

Kampen fredag aften bar præg af højt tempo og ekstrem nerve. Det gjorde lørdagens forestilling ikke. Her var det kun Hvidovre-mandskabet, der havde tempo i benene, noget der hurtigt blev synligt på måltavlen. Zammy Pipo leverede et af sæsonens hurtigste mål i powerplay, efter et par smarte træk foran gæsternes glimrende keeper, og før periodens udløb, havde også Rasmus Hansen lyst til at bidrage med en powerplay-scoring. Reelt kampens tredje mål i overtal, men kun det andet, der talte, da Martin Engelhardt havde annulleret en scoring kort før kaptajnens sjette point på blot to dage.

Gæsterne virkede udfordrede på konditionen, og det blev logisk nok ikke bedre som kampen skred frem. Anden periode blev derfor også en oplevelse af sømmets stadig dybere placering i den berømte kiste. Hvidovre Fighters kørte simpelthen Jutland Vikings over, uden de østjyske gæster formåede at svare tilbage med andet end sporadiske forsøg. Ordet klasseforskel var efter 40 minutters spil ikke at tage munden for fuld. Særligt én spiller blev forfulgt heftigt af loftets spotlight; Dennis Christjansen leverede et vaskeægte hattrick i ren opvisningsstil. Den store, stærke forward har været god længe, men lader til for alvor at have fundet formen ved indgangen til slutspillet. Stillingen 5-0 til Hvidovre var egentlig kun nogle mål for mager, hvis den kritiske pen skal frem, og det virker næsten uretfærdigt ovenpå en så helstøbt indsats.

Autopiloten tilsluttet

Typisk for et hold, der har en stor føring og er i fuld kontrol, blev resten af opgøret brugt til at spille tiden af klokken, holde hovedet koldt og udvise defensiv disciplin. Vikingerne havde åbenlyst ikke energien til et comeback, og på trods af et efterhånden vanligt mål i undertal til 1-5, blev det ved en stensikker hjemmesejr, som Oliver Persson slog endegyldigt fast kort før tid.

Fredag er depoterne fyldt på ny

En 6-1-sejr. En matchbold i Silkeborg på fredag. Hvidovre Fighters fik på egen is bevist, at holdet er det bedste, når skøjterne arbejder på fuld kraft og tævene modtages som en mand. Bundsolidt arbejde, men også en klar indikator for, hvad der venter om en lille uges tid. Jutland Vikings får tid til at ryste mælkesyre og skavanker af sig, så de med formentlig rekordstort publikum i ryggen, kan sikre sig den absolut afgørende dyst i Hvidovre. Intet er derfor afgjort. Jydernes niveau på dagen er højt, og med hvile i benene står de stærkere, end de gjorde i dag, hvor mange spillere led mere end de sled. Absolut Hvidovres fortjeneste, da fredagens opgør tømte Jutland for kræfter. Kræfter de ikke kunne genvinde på under et døgn.

Forhåbentlig vil en god portion fans finde vej til Silkeborg på fredag. Vi vender tilbage med det officielle kamptidspunkt, så snart dette er fastlagt.

Tak for opbakningen de sidste par dage!

Tekst: Jesper Kristoffersen