Sejr!

Sejr!

af

Årets korteste overskrift. Sejr. Alt andet var sådan set også ligegyldigt her til aften, da Hvidovre var tvunget til at vinde, hvis sæsonen skulle forlænges. Efter et unødvendigt nederlag i Arenaen lørdag eftermiddag, var der mange spændte miner, før aftenens kamp. De blev gjort til skamme. Fighters knoklede sig til en overbevisende sejr på 5-1, der først blev endeligt afgjort i de sidste 20 minutter.

Kaptajnen gik forrest

Første periode blev leveringsdygtig i højt tempo og et enkelt mål. Hvidovre havde to skud på målets metalramme, mens gæsterne fra Rødovre testede Magnus Bo Hansen flere gange, uden at have helt lige så mange kvalificerede afslutninger som hjemmeholdet. Derfor var det også fortjent, at Hvidovre med Rasmus Hansens scoring til 1-0, kunne tage en spinkel føring med sig i kabinen.

Der kunne snildt være scoret flere mål, men et par dygtige målmænd var særligt medvirkende til, at scoren blev holdt nede. Holdene så ud til at spille frit og uden nerver på trods af kampens betydning. Men det skulle ændre sig.

Drømmestart

Rutinerede Christian Vaagensø afsluttede et tungt Fighters-pres med et tidligt 2-0-mål i anden periode. Med baghånden passerede han William Rørth, og gav sit hold en fantastisk start efter første pause. Glæden varede kort. Rødovre slog tilbage med en reducering ganske kort efter. Hvidovre forsømte at få pucken ud af zonen trods flere muligheder; det blev straffet prompte.

Og så kom nerverne.

Kampen bølgede frem og tilbage. Der var overtalssituationer til begge hold, men selv ikke i powerplay udstrålede holdene koldblodighed. For første gang i serien, var det som om, spillerne blev for bevidste om, hvad der stod på spil. Paradoksalt nok fik vi et mål i et af de elendige overtal, og et ualmindelig grimt et af slagsen fra Daniel Høhl. Inde foran mål stod tre Hvidovre-spillere i kø for at skyde pucken i kassen, og til sidst lykkedes det for den erfarne center. Scoringen faldt med blot syv sekunder tilbage af anden periode, og var en knytnæve direkte på ansigtet på Rødovre-holdet, der lige så godt kunne have udlignet.

Finalens finale

Gæsterne fandt ikke kræfterne til at rejse sig. Målet til 3-1 sugede energien ud af Rødovre, derfor blev tredje periode også med Hvidovre i teten. Og kontroltårnet blev afgørende besat, da Zammy Pipo sendte 4-1-målet ind. Herfra var udeholdet færdige. Når Rødovre endelig kom i nærheden af Hvidovre-målet var Magnus Bo Hansen sikkerheden selv, det meste af spillet foregik dog i Rødovres zone, hvor William Rørth måtte i aktion flere gange og vise sit høje niveau. Han kunne dog intet stille op på Dennis Christjansen scoring til 5-1. Her var han nemlig plukket ud af målet og erstattet med en ekstra markspiller, da Rødovre satsede hele butikken med 50 sekunder tilbage. En temmelig sen satsning, der fint afspejlede gæsternes manglende evne til at bide sig fast offensivt i slutningen af perioden.

Nu venter den altafgørende kamp fredag aften. Hvidovre er favoritter, klare favoritter. Rødovre må vinke farvel til fem spillere, der rykker til U18-VM i ishockey, en enorm svækkelse af holdet, men guldet kommer ikke af sig selv. For Hvidovre handler det om at indstille sig på en mindst lige så vanskelig kamp som de første fire. Rødovre har alt at vinde, og de vil bringe energi og skøjteløb til sidste sekund. Mentalt er udfordringen for Hvidovre den største, hvor det rigtige spændingsniveau skal findes mod et hold med et forandret udseende. Det skal holdet kunne håndtere.

Mød op til den sidste kamp i Allan Villadsen Ishockey Arena i denne sæson, når pucken smides klokken 20.00 fredag den 7.april.

Vi ses!

Tekst: Jesper Kristoffersen

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com

  Cart