Hvidovre Fighters 1 - 4 Rødovre Mighty Bulls

26. september 2017 - 19:30 her: Allan Villadsen Ishockey Arena

Spændingen var massiv op til lokalderbyet mellem Hvidovre Fighters og Rødovre Mighty Bulls. Sidst de to hold tørnede sammen – godt nok med Fighters i en anden forklædning – var 12. februar 2013, hvor Rødovre vandt 6-2. Denne aften var opgøret langt mere spændende, men sejrscifrene alligevel overbevisende i Rødovres favør; 4-1 vandt naboerne. Udeholdet fortjente de tre point, men sejrens størrelse definerer ikke kampbilledet som helhed.

De indledende 20 minutter var intense, med masser af fart og to yderst veloplagte mandskaber. Rødovre havde ikke overraskende pucken mest, men de bemærkelsesværdige chancer fordelte holdene nogenlunde ligeligt imellem sig. Derfor var det også retfærdigt at første pausestilling lod sig nøjes med beskedne 0-0.

Målene kom i 2.periode. Rødovre fik smidt pucken ind bag Niklas Lundström, da Matthias Asperup fandt Jannik Karvinen tæt under mål. Føringen holdt ikke længe, før Hvidovre fik deres anden mulighed i overtal. Powerplayspillet blev hurtigt etableret og fra blå linje trak Victor Björkung en puck højt i kassen bag Jon-Lee Olsen til 1-1. Målet gav Hvidovre momentum og to gange var Tobias Dyk i situationer, der burde have kastet mål af sig, men den afgørende skarphed var savnet. Som perioden skred frem, og særligt de sidste fem minutter, stod der Rødovre på agendaen. Gæsterne dominerede spillet og fik flere lange passager med offensivt tryk, heldigt og dygtigt fik Hvidovre og Niklas Lundström lukket af, så holdene igen tog en remis med sig til pause.

Gyseren skulle fortsætte i 3.periode, hvis overtid da ikke blev nødvendigt. For det var tæt. Men hockey er en forunderlig sport, hvor selv en synsk kunne komme til kort. Kampen vippede over til Rødovre, da Victor Björkung flippede en puck direkte i handsken på Jonas Sass midt for Hvidovre-kassen. Bang. 1-2. En decideret foræring og et af de mål, der gør ekstremt ondt, når man selv har forpasset sine chancer i den modsatte ende. Kort efter slog Tyrene til igen, da et powerplay blev udnyttet af Steffen Klarskov, der styrede en puck i kassen helt tæt på Niklas Lundström. Man kunne næsten høre suset fra ventilen, der løsnede sig på Fighters-ballonen. Peter Enehag forsøgte at skabe noget energi med en time-out, men hjemmeholdet havde mistet færden af momentum. Et sidste desperat forsøg med en ekstra markspiller blev straffet prompte; nok en gang var det Steffen Klarskov, der var vaks efter en svag Hvidovre-pasning foran eget mål og dermed 1-4.

Rødovre vandt fortjent, men cifrene var for store. Kampen balancerede på den berømte knivsæg indtil 3.periode, hvor Victor Björkungs store personlige fejl, som en kæberasler, slog Fighters ud af kurs. Det var herfra, at Rødovre-sejren blev åbenlyst fortjent. De havde mere energi og Fighters tog sagesløst imod som en groggy bokser. Kampen kunne have fået et helt andet udfald, hvis chancerne i de stærke perioder af kampen var blevet omsat til mål. Den energi og det mentale boost, mål automatisk frigiver, har holdet brug for mere end noget andet.

Nu venter der spillerne et par dage uden kamp, før turen går til Aalborg fredag. En ny chance for at tage point og vise, at holdet kan præstere stabilt over 60 minutter plus det løse.

Hvidovres fans og sponsorer udnævnte efter kampen en stærkt spillende Magnus Povlsen til kampens spiller.

Hvidovre Fighters – Rødovre Mighty Bulls 1-4 (0-0, 1-1,  0-3) 

24.30 0-1 Jannik Karvinen (Matthias Asperup,  Kevin Montgomery)
27:24 1-1 Victor Björkung (Daniel Madsen,  Adam Carnestad) PP
45:31 1-2 Jonas Sass
47:33 1-3 Steffen Klarskov Nielsen (Matthias Asperup, Kevin Montgomery)
58:00 1-4 Steffen Klarskov Nielsen

Tilskuere: 1.045

Tekst: Jesper Kristoffersen