Hvidovre Fighters 4 - 5(OT) Rungsted Seier Cap.

14. december 2017 - 19:30 her: Allan Villadsen Ishockey Arena

Dramatisk, intenst, chancerigt, bølgende og til tider groteske scener. Hvidovre Fighters og Rungsted gav hinanden og publikum en kamp, der pumpede potent fra start til slut. Efter 60 minutter stod der 4-4 på måltavlen, efter Rungsted havde været foran 4-1 med lidt mindre end ni minutter tilbage. Gæsterne hev sejren hjem i overtiden på et fremragende hockeymål i en af sæsonens mest medrivende affærer, som man skal være træner for at være utilfreds med.

Et skadesplaget udehold startede fint i Allan Villadsen Ishockey Arena, men blev langsomt trykket tilbage på isen. Hvidovre var bedst i størstedelen af kampens første periode, men udnyttede ikke adskillige enorme tilbud foran en velspillende Sebastian Feuk i Rungsted-buret. Mens mange sad og ventede på en Hvidovre-scoring, listede vævre Mattias Persson en puck ind bag Niklas Lundström, der var millimeter fra at afværge føringsmålet. At der blot faldt det ene mål i de indledende tyve minutter var mirakuløst. Begge hold havde store chancer, Hvidovre flest af de helt store, men generelt en åben slagudveksling, præget af et par angrebsivrige hold med selvtillid.

Hvad tilskuerne ikke fik af mål i første periode, fik de i den anden. Rungsted lagde fra land med kvikke mål, som bragte dem i front med solide 3-0. Drejebogen for kampen syntes set før; når det ene hold forpasser mulighederne i sine bedste perioder, slår modstanderen til. Whiskybæltets storsatsende flagskib havde hejst flaget og kunne sagtens have bragt sig yderligere i front, men blottede sig i stedet bagude i powerplay og gav Adam Carnestad en chance, han ikke kunne brænde. Et undertalsmål af Fighters, som gav blod på tanden. Men igen viste gæsterne ingen nåde og kastede endnu en chancepuck på mål, og så var der fuld plade, for Christoffer Lindhøjs puck strøg i netmaskerne bag Niklas Lundström, som intet kunne se. Klogt af Lindhøj og smart af Rungsted, der var dygtige til at skabe trafik foran mål og sende pucken af sted på de rette tidspunkter.

Nede med 1-4 før tredje periode gav ikke anledning til den store optimisme. God moral har kendetegnet Fighters så godt som hele sæsonen, men det lignede en af de aftener, hvor pucken konsekvent sprang den forkerte vej. Stolpe-ud-konceptet. Tiden gik stærkt, Rungsted spillede smart hockey og gav ikke tidlige julegaver. Men de gav en halvsen af slagsen. Sebastian Feuk, stod for årets drop i Allan Villadsen Ishockey Arena, da han med front mod Carlsberg Loungen, måske drømte sig til en kold fadøl og glemte, at der endnu manglede små ni minutter af opgøret. Oliver Persson skød en løs puck på mål, før han havde passeret blå linje og gummiet sejlede ind i netmaskerne. Som at betragte et kærestepar, hvor den ene af væsentligt smukkere end den anden. Det er så svært at forstå, men hvis ikke man tager chancen, sker det utænkelige aldrig. Og så trommede Fighters på. Rungsted havde svært ved at finde den rette kurs – og kurser var ellers et af dagens mest omtalte temaer nord på – Hvidovre derimod havde indstillet sigtekornet. Først reducerede Tobias Dyk fornemt, og med målmanden trukket, fik Adam Carnestad banket pucken i nettet blot 11 sekunder før tid, assisteret af den nye, svenske back Erik Lundblad, som leverede overordentligt lovende takter. Det meste af hallen var i ekstase, en mindre del i chok.

Overtiden bød på en gigantchance til Adam Carnestad, der havde set sin afslutning for tomt mål gøre ham til hattrick-helt, måske derfor ramte han slet ikke pucken. Det afgørende mål lå bare og ventede på at blive scoret, og Rungsted tog sig af ekstrapointet, da Mattias Persson, Morten Green og Morten Jensen totalt udspillede en sagesløs og næsten ensom Niklas Lundström i Hvidovre-kassen. Flot.

Fantastisk propaganda for ishockeysporten var hvad folk blev vidne til i Allan Villadsen Ishockey Arena. Med antallet af chancer i begge ender af banen, er det uhyre svært at sige, hvem der havde fortjent sejren. Men vinderen har altid ret. Rungsted var de mest kyniske og gjorde det flot med en smal trup. Hvidovre viste igen eminent moral og kan med rette holde hovederne højt, når de lørdag tager til Odense i forsøget på at samle point for fjerde kamp i rap.

Tekst: Jesper Kristoffersen