Hvidovre Fighters 1 - 5 SønderjyskE

27. december 2017 - 19:30 her: Allan Villadsen Ishockey Arena

Udklasseret. Der findes et utal af måder at tabe på, men i aftes var blandt sæsonens mest pinlige optrædener, Hvidovre Fighters har leveret i indeværende sæson. Men først skal der lyde kredit til modstanderen fra SønderjyskE, der spillede fremragende hockey. Det hører med som en væsentlig del af fortællingen. Med til fortællingen hører også, at Fighters’ udtryk på isen var dybt kritisabelt. Mentalt virkede spillerne indhyllet i en tåge, der aldrig lettede og kun uskarphed fra gæsterne hindrede et tocifret antal mål imod.

Bortset fra de første to minutter af opgøret, hvor Nicki Kisum scorede til 1-0 ud af ingenting, var SønderjyskE isens herskere. Hvidovre sled alvorligt med at få fart under klingerne og halsede efter et udehold, der havde masser at bevise. Skulle man være i tvivl, og det kunne man godt blive, så havde Fighters bestemt også deres både at bevise og spille for;, mest af alt, en plads i play-in, som stadig er indenfor rækkevidde. Til trods for en kavalkade af SønderjyskE-afslutninger, kunne Hvidovre gå til pause med 1-0. Det var ikke fortjent, men håbet om tiltagende frustration hos gæsterne som tiden gik og målene udeblev, det levede.

Målene udeblev bare ikke. Kampens midterste 20 minutter blev med en fuldstændig glinsende, frisk is foran Joni Myllykoski i gæsternes mål, Hvidovre var stort set ikke i nærheden af offensiv zone, med undtagelse af, når spillerne skiftede ud. Derfor var det fuldstændig efter spil og chancer, at SønderjyskE gik fra 0-1 til 3-1, og vel egentlig en nådig udvikling, for havde gæsterne scoret fem-seks mål i 2. periode, kunne ingen have indvendt noget.

3. periode startede med et Fighters-hold, der gav mere af sig selv, alt andet var også en umulighed, og det kastede enkelte gode chancer af sig, som kunne have bragt spænding tilbage i opgøret. Men en dum udvisning til Magnus Povlsen gav et aftenen igennem velfungerende sønderjysk powerplay chancen, de skulle bruge, og med Darek Damons smukke scoring højt i målet, var kampen definitivt punkteret. 1-4. Anders Førster lukkede og slukkede tæt under mål til 1-5, igen i overtal, bag en sagesløs Niklas Lundström.

Beskæmmende indsats af Fighters, der ikke satte en reel tackling i de sidste 40 minutter af kampen. Det var næsten uhyggeligt at betragte ligegyldigheden og den opgivende attitude i ansigterne på spillerne, et udtryk, der heldigvis har været sjældent i sæsonens løb. At ingen tog ansvaret for at sætte en hård tackling, der fremelsker energi til holdet, frustration og irritation hos modstanderne, virker stadig uforklarligt. Det handler slet ikke om at lave svinestreger, men Fighters behandlede SønderjyskE som en fin, ældre dame, når de skulle behandles som en led, gammel kælling. Forhåbentlig er aftenens ydmygelse så frygtelig en erindring, at det ikke gentager sig.

Næste opgave er i Herning fredag aften og der er ikke råd til samme indstilling – så bliver det grimt. Nu handler det om at steppe op og så må hver spiller vise, hvad han er lavet af, der er masser af point at spille om og uanset om fremtiden ligger i Hvidovre eller et andet sted, er hver eneste kamp et udstillingsvindue; det er værd at huske på.

Tekst: Jesper Kristoffersen