Hvidovre Fighters 1 - 3 SønderjyskE

12. september 2017 - 19:30 her: Allan Villadsen Ishockey Arena
Foto: Martin Ladegaard

Foto: Martin Ladegaard

Det er pointene, der tæller. Argumentet vejer tungt som modsvar, hver gang et tabende hold påstår, de var bedst. Men pointene er givetvis det eneste SønderjyskE er tilfredse med i dag, hvor de blev udfordret markant af et stærkt spillende Fighters-mandskab. Hvidovre-holdet vandt flest nærkampe, skøjtede mest og lignede holdet, der ville det mest i størstedelen af opgøret. Ret skal selvfølgelig være ret; SønderjyskE kendte deres besøgelsestid, scorede klinisk på to halve chancer, før afgørelsen til 3-1 i det tomme mål faldt et par sekunder før slutsirenen.

Forventningen var et hæsblæsende tempo fra titelbejlerne i lyseblåt – sådan formede opgøret sig bare aldrig. Gæsterne virkede ufarlige i store dele af opgøret og efter en start med overvægt i puckbesiddelse, blev Fighters langsomt, men sikkert, modstandsdygtige i offensiv zone. Størstedelen af Allan Villadsen Ishockey Arena fik også noget at juble over, da Victor Björkung fandt Adam Carnestad fri på den ene kant. En god afslutning sneg sig ind bag Joni Myllykoski til Fighters-føring på 1-0.

Teten fastholdt Hvidovre i 2.periode. Hvis nogle forventede et stormvejr mod Niklas Lundström i værternes mål, ramte de forkert som en moderne meteorolog forudser vejrudsigten. Fighters var tættere på 2-0 end gæsterne på en udligning. Oliver Persson hamrede en puck på overliggeren og en styring foran Myllykoski var ligeledes centimeter fra at udbygge hjemmeholdets føring. Et flot mål i overtal, eksekveret af Greg Gibson udlignede noget ufortjent stillingen, så SønderjyskE kunne gå til pause uden at frygte et nordamerikansk raserianfald fra cheftræner Dan Ceman.

De sidste 20 minutter fik sønderjyderne bragt mere energi ind i kampen, samtidig fik Hvidovre ikke helt fik pasningerne til at sidde i skabet. Gæsterne løftede deres niveau, og selvom det sagde mere om kvaliteten af de første to perioder end den tredje, kastede det et mål af sig, og nok en gang var det Greg Gibson, der fra en spids vinkel overlistede Niklas Lundström. Kort forinden havde Hvidovres Adam Carnestad misbrugt en gigantisk chance foran et halvtomt mål, hvor træffet på pucken blev for dårligt. Halvdelen af Allan Villadsen Ishockey Arena havde ellers hænderne på vej over hovedet. Og dét var forskellen her til aften; evnen til at få omsat chancer i mål. Hvidovre havde flere store chancer end SønderjyskE, der godt nok havde flere skud, men sjældent fra gode vinkler. Scoringen til 3-1 faldt da også uden målmand, da Fighters satsede med seks markspillere. Steffen Frank noterede sig målet. Surt for Hvidovre, der set over hele kampen præsterede til en sejr.

Fighters var stærke. Holdet fik vist tilskuerne, at der venter masser af point på egen is, hvis skruen holdes i vandet som i dag. Og selvom ingen sportsmand med respekt for sig selv glæder sig over nederlag, var der ualmindeligt mange positive aspekter i en velgennemført ishockeykamp mod et af landets størst satsende mandskaber. Dem skal der bygges videre på, for pointene er lige rundt om hjørnet.

Sponsorerne udnævnte i øvrigt Niklas Lundström til Man of the Match; en af mange overbevisende præstationer.

Hvidovre Fighters – SønderjyskE 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)

17:10 1-0 Adam Carnestad (Victor Björkung)

38:05 1-1 Greg Gibson (Jace Coyle, Thomas Spelling)

50:08 1-2 Greg Gibson (Tyler Fiddler, Thomas Spelling)

59:58 1-3 Steffen Frank (Jace Coyle, Mads O. Lund)

Tilskuere: 575

Tekst: Jesper Kristoffersen