Surrealistisk oplevelse i Arenaen

Surrealistisk oplevelse i Arenaen

af

Tre dage efter den fantastiske sejr i Allan Villadsen Ishockey Arena, skulle Hvidovre Fighters forsøge at sikre sig matchbolden i finaleserien. Projektet mislykkedes i en kamp, der vil blive husket for et stort spillemæssigt overtag, masser af brændte Hvidovre-chancer og sæsonens mest beskæmmende dommerpræstation. Hvidovre tabte med 4-1 til Rødovre, der nu kan spille sig til guldet i morgen aften.

Chancespild

Kampens start bar præg af to hold, der skulle finde farten i skøjterne. Spillet flød ikke helt og de fleste aktioner så halvtunge ud. Fighters formåede ikke at sætte fysisk tryk på Rødovre, som onsdag aften knuste de rødblusede knægte, og det blev en streg i regningen. Hjemmeholdet fik bragt sig foran med 1-0 overfor en passiv defensiv. Føringen holdt perioden ud, med Hvidovre som holdet, der bød sig bedst til med stolpeskud, en misbrugt friløber og enorme chancer i powerplay.

Kynisk Rødovre-hold

Optimismen før anden periode var derfor ikke udryddet, og på isen bankede grundspillets næstbedste hold også voldsomt på for en udligning fra starten af midterste afsnit. Værterne var statister i Hvidovres kombinationer, men gummiet kunne ikke finde vej til nettet. Svage afslutninger, godt målmandsspil og de små marginaler agerede en sejlivet udfordrer. I stedet scorede Rødovre til 2-0 i powerplay. Det første overtalsmål af ungkvægene i finaleserien. Igen måtte Fighters gå fra 20 minutters intensiv ishockey uden at have scoret. Det stred mod al sund fornuft, men var den skinbarlige virkelighed.

Ondt blod

Tredje periode blev dramatisk. Stemningen holdene i mellem var dårlig. Ingen tvivl om det. Dysten var allerede her tabt på gulvet af dommer Vernon Hofferd. Grænsen for dilettant dommerarbejde blev gennem kampen rykket fra Kruså til Gibraltarstrædet. En gennemsyret inkonsekvent indsats, hvor det eneste, der var sikkert, var, at intet var sikkert. Det vender vi tilbage til.

Rødovre bragte sig i front med 3-0 tidligt i perioden. Et hårdt slag for Hvidovre, der netop havde overlevet en undertalsperiode, og skulle til at sætte tungt pres i offensiv zone. I stedet blev det en periode fyldt med udvisninger og frustrationer. Fighters mistede langsomt troen på sejr, selvom Dennis Christjansen nok en gang fik scoret. Han måtte nemlig kun ét minut efter scoringen ud og køle af med Daniel H. Nielsen som sidekammerat i straffeboksen. Momentum var dræbt. Vernon Hofferd havde slået til igen, med en dobbeltudvisning kun få kunne se.

Mod slutningen blev kampen ond. Temperamenterne kogte. Mads Kriby blev sendt i bad for en knætackling, der efter bedste overbevisning var ren. Sergej Cubars sendte Lucas Andersen i isen med en tackling, der kostede Cubars matchstraf og minimum en blodtud til Rødovre-manden. Helt fair. Men det burde aldrig være kommet så langt.

I fem mod tre scorede Rødovre kampens sidste mål til 4-1. En kamp beskæmmet af dommerens katastrofale indsats og fuldstændigt åbenlyst manglende niveau. Dommerne er normalt fredet på denne side. Det nytter ikke at bekrige ham. Ind i mellem opstår der alligevel særtilfælde, hvor sporten miskrediteres og som i tilfældet her, en finalekamp, destrueres af manden med selvlysende overærmer. Dommeren var ikke årsagen til, at Hvidovre tabte. Han var årsagen til, at ishockeykampen blev uren, urytmisk og decideret farlig for spillerne. Der var ikke hoved og hale i linjen; var der overhovedet en linje, kunne man spørge? Vernon Hofferd var ganske enkelt isens mest overmatchede aktør i dag. En aprilsnar, uden at være det.

Dommerkommentaren rundes af med et velment forslag. I dag bød på seriens tredje nye hoveddommer af lige så mange mulige. I morgen bliver det den fjerde af fire mulige. For begge holds skyld, ville det være på sin plads med den samme hoveddommer i hele finaleserien, så linjen om ikke andet er identisk hver gang.

Ny opgave

Nu venter første rigtige finale i finaleserien. I morgen aften løber Hvidovre og Rødovre på isen i Allan Villadsen Ishockey Arena, og Hvidovre skal vinde, hvis ikke Rødovre skal løbe med guldet. Det bliver spændende at se, hvordan mandskaberne ser ud efter dagens hårde duel. Sergej Cubars har karantæne for Hvidovre, mens Mikkel Sørensen har overstået sin straf. Et er sikkert; intensiteten bliver ekstrem.

Vel mødt i Hvidovre klokken 19.30 søndag aften!

Tekst: Jesper Kristoffersen

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com

  Cart