Fighters videre med stil

Fighters videre med stil

af
Foto: Martin Ladegaard

Foto: Martin Ladegaard

Hvis det ikke havde været en hockeyfest, men bare sådan en helt almindelig fest, var kvinderne havnet i skødet på Hvidovre-drengene denne aften. Udeholdets spillere blev som kampen skred frem, dem man lagde mærke til på det isglatte scenegulv, mens Jutland Vikings foruden nogle slagsmål, ikke efterlod et indtryk af at kunne true københavnernes position i centrum af et velbesøgt jysk halbal.

Åbningsperioden bød på et kvikt føringsmål til Jutland Vikings, der lukrerede på en slap indsats af gæsterne bag Hvidovre-målet. Et boost til de østjyske underdogs. Men lige så hurtigt blev det hverdag. En på aftenen sprudlende Carsten Winther hamrede gummiskiven i kassen til 1-1, efter godt forarbejde fra Zammy Pipo. Og den svenske 7’er, der har vist stadigt stigende niveau siden sin sene ankomst til truppen, ville også selv på tavlen. I powerplay fik han staven på pucken foran kassen, så den utageligt lod sig omfavne af netmaskerne. 2-1 til Fighters efter en tæt og intens åbningsperiode, der som en hver provinsfest, sluttede med et bodegalignende slagsmål.

Hvidovres playliste var foretrukket

Den midterste periode startede som første periode sluttede. Udisciplineret. Om slagsmålet, der satte punktum for periodepausen, var årsag til en strøm af udvisninger, er svært at blive klog på, men begge hold hilste flittigt på dørmændene ved udvisningsboksene. Helt tydeligt var det dog, at Hvidovre havde et gear mere end Vikings, der havde ualmindelig svært ved at skabe chancer og generelt så tunge ud. Som perioden skred frem, blev Hvidovre da også nærmest budt på fri bar. Tre elegante serveringer gav mål fra Rasmus Hansen, Carsten Winther og Marcus Nilsson, og følelsen af, at DJ’en kun spillede den ene parts ønsker, pressede sig på. 5-1. Scenen var overladt til Fighters, en gæstfrihed, der næppe var tiltænkt fra værternes side.

Total ydmygelse

Kampens sidste periode blev igen med Hvidovre i teten. Jutland havde ikke evner, ideer eller kræfter til at skabe spænding om resultatet. Spillet foregik stort set kun i hjemmeholdets defensive zone, symbolsk for forskellen på de to hold denne aften. Daniel Nielsen sørgede med et skud fra blå linje for 6-1 og ikke længe efter leverede Martin Svensson 7-1-målet. Frustrationerne hos Vikings tog til og udsmideren – officielt kaldet dommeren – måtte i aktion ved flere lejligheder, så temperamentet kunne plejes bag lås og slå.

Hjemmeholdet fik reduceret til 2-7, men det var ikke specielt bemærkelsesværdigt. Det var i stedet den afsluttende fase af kampen, hvor regningerne fra fire kampe skulle gøres op. Frustrationerne blev udløst hæmningsløst. Ikke usædvanligt i en slutspilsserie, og måske endda forventet, for der lå en tåge af irritation fra første til sidste opgør, som på intet tidspunkt lettede.

Semifinalen venter

Tak for kampen til Jutland Vikings. Fantastisk med et hold i 1.division, der styrker konkurrencen; det er med til at udvikle turneringen. Serien var medrivende og intens, men efterlader også det bedste hold tilbage i slutspillet. Fighters var skarpere på alle parametre, mod en modstander, der fysisk gik både til og over grænsen. Men at spille med de midler, man har, er ingen skam. Nu handler det om næste opgave, hvor der uanset modstander venter et hold med mere bredde end Jutland. Vi glæder os allerede.

Til slut skal lyde en kæmpemæssig tak til alle fans, der tog turen med over broerne. Den støtte spillerne fik i Silkeborg, var en ekstremt værdifuld medspiller på en svær udebane.

Tekst: Jesper Kristoffersen

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com

  Cart