Rødovre Ishockey 1 - 2 Hvidovre Fighters

16. marts 2016 - 20:15 her: Arenaen, Rødovre

IMG_7090Der findes sejre, der er smukke og så findes der sejre, der bare er dejlige. Hvidovres sejr i Rødovre her til aften var fra sidste kategori. Kønt blev spillet aldrig, tværtimod var det fra begge lejre en Tiger-butik værdigt målt på skønspil. Rødovre havde kamptempoet, men fik aldrig helt profiteret af det, mens Dinitrol-værkstedet på H.C. Holst Vej, hvis de havde udsendinge, nok kunne se en Hvidovre-spiller eller to, som var en rustbehandling værdig. Ikke overraskende havde halvanden uge med træning alene sat naturlige spor. I et slutspil er det ganske enkelt en fordel at være i konstant kamptempo.

Kampen bølgede fra start til slut frem og tilbage uden de helt åbne målchancer. Det var helt tydeligt, at begge hold havde fokus på en stram defensiv. Hvidovre åbnede scoringen ved Andreas Silfverberg, der slog kapital af et stærkt Martin Svensson-forarbejde. Den unge svensker med nummer 21 var en af aftenens største oplevelser. Måske er det ikke altid kunstnerisk så højt på skalaen, men det stenhårde fysiske arbejde gav flere gange bonus og frustrerede som trættede Rødovre. Det blev også 2-0 til Fighters, der dog måtte vente næsten fyrre minutter på det mål. Et godt opsat overtal blev slutteligt eksekveret af Daniel Høhl, der fra bag mål roterede ind foran kassen og sendte gummiskiven over stregen. Kaptajnen og resten af holdet – inklusiv et flot antal fremmødte Hvidovre-tilhængere – jublede ekstatisk. Men rusen skulle hurtigt fortage sig. Med blot ti sekunder tilbage på uret i 2.periode, reducerede værterne noget heldigt til 1-2. Pucken hoppede og dansede foran ellers stærkt spillende Peter Becher, der til sidst måtte se sig overlistet.

Den smalle føring gav sig ikke udtryk i de store nerver inde på isen, hvor Hvidovre, i hvad der skulle vise sig at blive sidste periode, kontrollerede begivenhederne i fin stil. Rødovre havde et powerplay, der aldrig for alvor bed sig fast, mens Hvidovre én gang troede, de havde pucken i nettet. Ingen af dommerne var dog i tilstrækkelig god position til at afgøre den sag til udeholdets fordel. Det var måske også korrekt nok, måske var det ikke. Kampens største mulighed tilfaldt Rødovres Dennis Christjansen, der med få sekunder tilbage blev spillet helt blank foran en Peter Becher i færd med en lang sideforflytning. Den normalt målfarlige forward hamrede pucken ved siden af målet, og så var det slut.

Med flere skærmydsler på isen allerede i første kamp, er der lagt op til mindst to kampe mere i bedste slutspilsstil. De unge, skøjtestærke Rødovre-drenge bliver en hård nød at knække for det lidt tungere og noget mere erfarne Hvidovre-mandskab, der i aften trak det længste strå. På fredag rykker kampen sig de omkring seks kilometer mod Allan Villadsen Ishockey Arena i Hvidovre, hvor endnu en herrefight står på menuen. Vi glæder os allerede!