Rødovre MB 4 - 1 Hvidovre Fighters

31. oktober 2017 - 19:00 her: Rødovre Skøjte Arena

Rødovre skarpest i tæt duel

Hvidovre Fighters var ikke levnet mange chancer i Rødovre Skøjte Arena tirsdag aften, men set over 60 minutter, var forskellen på de to hold ikke stor. Den største forskel var dog den vigtigste; målene. Rødovre var skarpest foran kassen og vandt med 4-1 i en kamp, der vippede frem og tilbage til 10 minutter før tid.

Victor Björkung startede en tidlig fest på udebaneafsnittet, da han hamrede pucken ind bag hjemmeholdets Emil Jidskog. Føringen til Fighters kom efter halvandet minuts spil og i powerplay. Fighters lagde fra land som lyn og torden, noget målet ikke ændrede på; der stod Hvidovre på langt størstedelen af 1. periode, hvor Rødovre-spillerne skøjtede som en langrandsløber med den gale smørring. Værternes svenske keeper kunne da også takke sin overligger for to redninger i løbet af en periode, hvor Niklas Lundström med undtagelse af en stor mulighed til Morten Andreasen, sjældent blev sat på alvorlige prøver.

Midterste periode blev anderledes. Rødovre havde haft fingrene i den rigtige voks, så skøjterne gled med farten, der oftest kendetegner nabokommunens udvalgte. Et længere pres på Hvidovre-målet resulterede i to udvisninger til Fighters indenfor kort tid; den ene en fem minutters udvisning til Adam Carnestad, og dermed traskede svenskeren i bad. En hård dom i en situation, som af flere på tribunerne blev beskrevet som hændelig, men dommeren har trods alt erhvervet sig en uddannelse i at vurdere den slags. Undertalsperioden benyttede Jannik Karvinen til at udligne stillingen til 1-1. Og set med Hvidovre-brillerne, blev det værre endnu. Mads Eller scorede fra nul grader til 2-1 med lidt over tre minutter tilbage, en scoring Niklas Lundström åbenlyst ærgrede sig over og normalt snupper uden problemer.

Så var det op ad bakke for aftenens gæster. Det var bare ikke sådan at se, for Fighters kom med en rasende fart og ærgerrighed i 3. periode. Rødovre blev trykket dybt ned i egen zone, skuddene føg om ørerne på Emil Jidskog, uden nettet blafrede. Trykket og tempoet fra Hvidovre-drengene udfordrede hjemmeholdet tilstrækkeligt til at kaste to Rødovre-udvisninger af sig – dermed chancen i fem mod tre. Overtalsspillet var glimrende sat op, men for tredje gang i kampen, stod overliggeren i vejen for en scoring. Dét mål, der kunne have givet yderligere energi og rystet Rødovre, udeblev. I stedet øgede Mads Eller til 3-1 og kort efter kunne Jonas Sass lukke og slukke med målet til 4-1, efter en brøler bag Hvidovre-målet.

Sangen er sunget en del gange. Ja, den om lige ved og næsten. Mange gode takter og masser af godt spil. Pointene manglede bare. Hvidovre-holdet var absolut ikke tre mål dårligere end Rødovre her til aften. Kampen var et udtryk for forskellen i effektivitet, som Rødovre i højere grad end Hvidovre mestrede. Marginaler eller ej, så har vinderen altid ret, og når man taber 4-1, har modstanderne naturligvis vundet fortjent, selvom Hvidovre-mandskabet afgjort kan se sig selv i øjnene og holde hovedet højt. Fredag skøjter spillerne på isen kl. 20.00 i Allan Villadsen Ishockey Arena mod Aalborg Pirates, her falder J-dag med sikkerhed, og forhåbentlig skylles den berømte humle ned med smagen af point.

Tekst: Jesper Kristoffersen