Gentofte Stars 2 - 1(OT) Hvidovre Fighters

2. januar 2018 - 19:00 her: Gentofte Skøjtehal

Det smagte af mere i Gentofte, da Hvidovre kom i front med 1-0 på et glimrende mål af Oliver Persson, der fulgte Adam Carnestads dunder på overliggeren op. Desværre fik hjemmeholdet udlignet til 1-1 og vandt efter straffeslag. Helt overraskende var det ikke, at kampen fremtvang kampuret til en aften på overarbejde, for de to mandskaber satte i disciplinen hårdt arbejde, hinanden skak det meste af kampen.

Fighters kom godt ud til kampen, virkede tændte, skøjtede godt og satte sig igennem overfor de fysisk stærke, finsk inspirerede værter. Chancer var der ikke forfærdelig mange af, kampen lignede faktisk en tro kopi af opgøret i Allan Villadsen Ishockey Arena for næsten en måned siden, hvor Gentofte vandt med snævre 1-0.

Løjerne tog noget mere fart i anden periode. Begge hold savnede kvalitet i pasningerne og det affødte flere lige ved og næsten-situationer, betegnelsen indianer-hockey er nok passende. Langsomt overtog hjemmeholdet taktstokken og fik etableret særligt ét meget langt offensivt angreb i Hvidovre-zonen; og så tog Peter Enehag time-out. Et meget fornuftigt valg af den erfarne træner. Blot et minut efter instrukserne fra træbænken i den iskolde skøjtehal, kunne Enehag og Co. se Oliver Persson jagte en løs puck dybt i zonen, servicere Adam Carnestad foran mål, hvis afslutning klappede til den øverste metalstang bag Teemu Säppänen, før Oliver Persson stensikkert smækkede returen ind. Et dejligt mål, der tvang Gentofte frem på isen. Desværre for Fighters faldt udligningen før holdlederne skænkede pausete – den lille, giftige Ville Järveläinen var over en tværpasning, efter et længere tryk fra de forsvarende sølvvinderes fantasiske førstekæde, 1-1.

3. periode blev intens og bød på muligheder for at lukke opgøret i begge ender. Der var ikke mange chancer, men dem som holdene kom frem til, var store. Tobias Dyk og Oliver Persson var tættest på for Hvidovre, men begge spillere forsømte at ramme målet fra kort afstand. I den anden ende præsterede Niklas Lundström en regulær pragtredning med blot få minutter tilbage – så alt i alt var overtid og efterfølgende straffeslag en fair udgang på en tæt kamp, selvom Gentofte pressede hårdest mod slutningen.

Overtiden springer vi hurtigt henover, der så kræfterne ud til at være brugt ligeligt på begge hold, der havde svært ved at finde spilleren, der havde noget ekstraordinær fart i benene. Tobias Dyk havde dog en god chance, skabt af ham selv, mens Marko Virtala havde en tilsvarende chance i den modsatte ende. I straffeslagene var Gentofte skarpest, og igen var det Ville Järveläinen, der slog til, med et smukt trukket skud i krydset, blev han eneste målscorer i den disciplin og så var pointene fordelt; to til Gentofte, et til Hvidovre.

Flot indsats af Fighters, der arbejdede stenhårdt og sloges for hver en puck kampen igennem. En god start på 2018, der nok en gang beviser, at Fighters kan spille op med mod alle Metal Liga-hold. Fredag går det løs igen, når sidste sæsons sølvvindere skiftes ud med guldvinderne, Esbjerg Energy besøger nemlig Allan Villadsen Ishockey Arena klokken 20.00.

Slutteligt vil Hvidovre Fighters takke Oliver Olsson for sine fem kampe i Fighters-trøjen. Olivers lejemål ophørte med lyden af det sidste trut i Gentofte Skøjtehals tudehorn. Oliver Olsson viste sig godt frem og scorede i sine fem kampe fire assister.

Tekst: Jesper Kristoffersen