Rødovre 1 - 3 Hvidovre Fighters

22. marts 2016 - 20:00 her: Arenaen, Rødovre
Hvidovre Ishockey Fighters - Rødovre 1-2 2. playoff kamp af 5

Foto: Martin Ladegaard-Mortensen

Fighters skulle se, om de kunne lukke og slukke serien mod Rødovre, da de tirsdag aften gik på isen til kamp fire i bedst-af-fem-serien. Starten på kampen var rodet og uden de store chancer, men dog med en overvægt i spil til værterne fra Rødovre, der som vanligt bød ind med stor fart og masser af skøjteløb. Som perioden skred frem, matchede Hvidovre i højere grad hjemmeholdets energi, og det gav bonus. En måske lidt hårdt dømt udvisning til Rødovres Mikkel Persson, skulle Victor Cubars og Andreas Silfverberg ikke bruge lang tid på at udnytte. Lækre kombinationer bragte dem elegant igennem hjemmeholdets defensiv til 1-0-scoringen. En fornem kasse, der satte gang i lægterne og udløste tydelig glæde på isen.

Herfra overtog gæsterne taktstokken. Der blev kreeret chancer til både 2- og 3-0, men afslutningerne manglede det sidste. I den modsatte ende var Rødovre pludselig sjældne gæster foran Peter Becher, der på dagen udviste en ekstrem ro, der så ud til at forplante sig til en generel tyrkertro på tingene blandt samtlige Fighters-drenge. Men Rødovre kom igen. I løbet af 2.periode fik Hvidovre ikke benene helt med sig og måtte tage hele tre udvisninger i træk. Det tunge pres blev modstået og en lettere nonchalant spillende Rødovre-kæde, der i overtal havde svært ved at løsne sig med pucken i egen zone, blev straffet. Christian Vaagensø erobrede pucken indenfor gæsternes blå linje, skøjtede direkte på kassen og udplacerede fornemt Frederik Jakobsen i buret. Nu var der fest på tribunen, der var glød i øjnene på bænken og en spand isvand i ansigtet på Rødovre, der ellers var spillet gode kort i hænderne med de mange overtalsmuligheder på stribe.

Kræfterne slap op. Sådan så det i hvert fald ud. Rødovre skulle forsøge at levere et comeback af de større i 3.periode, de evnede det ikke. De normalt så skøjtestærke rødblusede drenge kæmpede, men de evnede aldrig at komme tæt på et reduceringsmål. I Peter Becher havde Hvidovre en keeper, der stod en af sine klart bedste kampe i Fighters-trøjen; at han tog modet fra Rødovre-spillerne blev mere og mere tydeligt. Foran ham arbejdede et hold, en maskine, en enhed, der åd, hvad der kom i nærheden. Derfor var det helt fortjent, da endnu et powerplay blev udnyttet. Christian Vaagensø sikrede med sin scoring til 3-0 sejren – et knaldhårdt slagskud blev utageligt banket i kassen bag Frederik Jakobsen. Det leder os til de to eneste negative ting ved sejren. Rødovre fik reduceret til 1-3 med lidt over et halvt minut igen, dermed fik Peter Becher ikke et ellers fortjent shut-out, og værre endnu, måtte Martin Svensson udgå med en skade allerede i 1.periode. Forhåbentlig er den ikke værre end, at en uges pause gør ham frisk til finaleserien. 

En helstøbt indsats leverede grundlaget for en 3-1-sejr i kampen og serien samlet. Hvidovre kan nu se frem til mindst tre kampe mod Vojens, når guldet skal fordeles. Hos Hvidovre var holdet vinderen her til aften, men der kan oftest fremhæves en spiller eller to. Iøjefaldende var Stefan Stokholm, der ubetinget spillede den bedste kamp i Hvidovre-trøjen siden skiftet fra Gentofte tidligere på sæsonen. Stor ro, stærke tacklinger og meget få forkerte beslutninger. Daniel Høhl viste lederegenskaber og parathed som kendetegner en kaptajn og Christian Vaagensø tog det ansvar, vi ved, han evner. Det var ganske enkelt en bundsolid præstation fra ende til anden.