Hvidovre Fighters – Gentofte Stars

Hvidovre Fighters – Gentofte Stars

af

Snævert nederlag til Gentofte

Hvidovre Fighters leverede en stor arbejdsindsats, men lykkedes ikke med at slå hul på Gentoftes defensive mur, der stod stærkt denne aften i Allan Villadsen Ishockey Arena. Kampen blev en sædvanlig rodet og urytmisk forestilling, som de indbyrdes opgør mod sidste sæsons sølvvindere har haft for vane at udtrykke sig. Set over hele kampen, var udeholdet en smule skarpere og sejren til Gentofte på 2-1 illustrerede fint forestillingen, der bød på få store tilbud og dueller i massevis.

1. periode var jævnbyrdig i indledningen, hvor begge hold stod godt defensivt. Det var tydeligt, at begge hold vidste, det næppe blev en kamp med mange mål, derfor var defensive blottelser vigtige at undgå. En noget tynd udvisning til Fighters’ Magnus Povlsen skaffede gæsterne kampens første reelle overtag, uden det blev til scoringer i overtalsspillet, men Gentofte fastholdt også efter udvisningen momentum og scorede i den gode periode til 1-0. Luis Blak Olsen styrede tæt under mål en afslutning fra Ville Järveläinen i kassen. Føringen holdt til uret løb tør for tid.

Kampens midterste passage fortsatte med et roderi, hvor Gentofte fra start bed sig godt fast i Hvidovres zone. Spillet var ikke prangende, der var mange afbrydelser, meget fysik, generelt en type kamp, Gentofte evner og ynder at spille til perfektion. På en tur bag om Niklas Lundström i Fighters-kassen, fik Joonas Riekkinen drejet pucken i mål til 0-2, et på tidspunktet fortjent mål, gæsterne var toneangivende og spillede med en anelse mere intensitet i skøjterne. Herefter fandt Hvidovre bedre takter, der blev skøjtet hårdere, og det tvang et på nogle positioner tungt udehold til at tage udvisninger. Og det gav bonus. Fra blå linje hakkede Sonny Hertzberg pucken i kassen til 1-2. Hvidovre var tilbage i kampen. Inden målet fra Hertzberg, havde Magnus Povlsen sendt gummiskiven på overliggeren.

I 3. periode forsøgte Hvidovre at skabe et pres på Gentofte, men desværre fandt powerplay-spillet ikke melodien, en kombination af forkerte beslutninger og en bundsolid organisation hos gæsterne, afvæbnede stort set problemfrit de to overtalschancer i 3. periode, som Fighters fik for at komme tilbage i opgøret. David Sätmarks afslutning på Teemu Säppänens skinne kort før tid i fem mod fem, var største mulighed, der igen bidrog til historien om et kynisk, simpelt og dygtigt Gentofte-mandskab, der formår at lukke af, når det påkræves.

Hvidovre spillede på mange måder en god kamp. Holdet forsøgte at finde en vej til scoringer, men var ikke skarpe foran Teemu Säppänen. Overtalsspillet haltede i kvalitet og det var og er altid en væsentlig faktor, når en defensivt dygtig modstander skal besejres. Omvendt var Hvidovres eget spil i undertal glimrende og afviste udeholdets finske fantomkæde, når de spillede overtal. Der er stadig energi, power og positive tendenser at spore på et Fighters-hold, der vokser fra kamp til kamp. Næste opgave er fredag klokken 19.00 i Esbjerg, mens næste hjemmekamp er søndag klokken 15.00 i Allan Villadsen Ishockey Arena, hvor naboerne fra Rødovre kommer på besøg.

Tekst: Jesper Kristoffersen

    Cart