Nederlag til skarpe sønderjyder

Nederlag til skarpe sønderjyder

af

Ovenpå en fantastisk kamp tirsdag aften mod Frederikshavn, hvor stort set alt fungerede, kom Hvidovre Fighters ned på jorden søndag eftermiddag. SønderjyskE, som ellers har haft en vanskelig sæson, med dårlige resultater, vandt overbevisende og fuldt fortjent med 5-1 i Allan Villadsen Ishockey Arena. Udeholdet var kyniske i overtal og udviste generelt en bedre defensiv disciplin og en noget større arbejdsindsats.

Allerede tidligt i opgøret tog Tobias Dyk en ganske unødig udvisning, upresset smed han pucken direkte ud over plexiglasset fra egen zone, og SønderjyskE var ikke sene til at udnytte muligheden i powerplay. Giftige Greg Gibson sendte gummiet ind bag en sagesløs Niklas Lundström efter et overtalsspil, hvor gæsterne flyttede pucken hurtigt og med omtanke. Det var ikke sidste gang i løbet af eftermiddagen, SønderjyskE viste spidskompetence i powerplay. Endnu en unødvendig Hvidovre-udvisning blev bogført, da Adam Carnestad måtte i straffeboksen for forsinkelse af spillet i forbindelse med en face-off, ganske vist skulle sønderjyderne bruge nogle flere sekunder på at score, men målet kom kort før udvisningens udløb og dermed 2-0 til gæsterne. Når det så er sagt, kan man godt blive en smule forundret over det fokus, dommerne er blevet pålagt at have på hver eneste face-off, hvor alle spillere skal stå fuldstændig korrekt. Tanken er prisværdig, men udførelsen af den ’perfekte’ face-off er stort set umulig og tjener slet ikke det positive formål, den til gengæld skaber af frustration over, at pucken ikke blot kan smides, så spillet flyder bedst muligt.

Tilbage til selve kampen. Hvidovre kom godt ud til 2. periode, hvor Victor Cubars smadrede pucken på stolpen. En fantastisk resolut afslutning, som med centimeterne på sin side, kunne have presset den trods alt hårdt prøvede sønderjyske moral. Fighters havde afgjort sine bedste ti minutter af kampen fra den midterste periodes begyndelse, men slog ikke kapital af et bedre pres og flere fine muligheder. I stedet fik SønderjyskE deres tredje powerplay, og det var igen kontant eksekveret; denne gang ved NHL-meritterede Patrick Dwyer som tæt under mål smed pucken ind. Fighters punkterede i samme øjeblik, og det kan man som sådan godt forstå, for det var svært at se miraklet indtræffe. SønderjyskE så stabile ud defensivt, de chancer Fighters havde haft, var brændt, mens udeholdet derimod så skarpest ud på dagen.

3. periode blev lidt mere rodet, med et gæstende hold, der gjorde det nødvendige og Hvidovre med ønsket om at forsvare æren. Begge holds lykkedes med planen, SønderjyskE fandt igen vej til nettet og bragte sig på 5-0, inden Sebastian Svendsen gav hjemmefansene lidt at klappe af, da han styrede pucken i mål og reducerede til 1-5.

Der var klasseforskel på holdene i Allan Villadsen Ishockey Arena i dag. Hvidovre forsøgte at finde en vej ind i kampen fra 2. periodes start og var tæt på at lykkes med en reducering til 1-2, desværre var stolpen i vejen. Uanset hvad, tegnede det store billede et SønderjyskE med langt større pondus og ikke mindst en frygtindgydende effektivitet i overtal, som det blot er at bøje sig for – de var bedst på samtlige parametre. Spillerne får nu en hviledag i morgen, inden der tirsdag aften venter en ny svær opgave, når Herning Blue Fox besøger Hvidovre klokken 19.30.

Tekst: Jesper Kristoffersen

    Cart